Din 2008, dieta Noom a devenit unul dintre cele mai căutate regimuri alimentare. Are la bază un plan personalizat de pierdere în greutate disponibil prin aplicația de telefon cu același nume. Compania din spatele aplicației susține că îi ajută pe oameni să-și atingă obiectivele personale de greutate într-un timp relativ scurt. Acest articol dezvăluie tot ce trebuie să știți despre Noom, ce este și cum funcționează, inclusiv argumentele pro și contra.
Alimentele „verzi”, precum spanacul și broccoli, au un conținut caloric destul de slab comparativ cu alimentele „roșii”, cum ar fi nucile sau semințele. Experții spun că alimentele verzi ar trebui să constituie cea mai mare parte a dietei noastre zilnice, pe când alimentele roșii ar trebui consumate în cantități mult mici. Folosind aceste informații, compania creează strategii individualizate de slăbire despre care susține că pot ajuta oamenii să piardă kilogramele definitiv.
Pentru un plan de slabire personalizat, utilizatorul trebuie să achiziționeze abonamentul și să răspundă la o serie de întrebări accesând site-ul web sau aplicația Noom. Algoritmul va crea apoi o strategie de pierdere în greutate adaptată cerințelor individului. Aplicația va potrivi utilizatorul cu un nutriționist, urmând ca acesta să ofere informații și sugestii dietetice pertinente pentru a-l ajuta să își atingă obiectivele de slăbire.
Noom clasifică alimentele în trei mari categorii, în funcție de densitatea calorică și nutritivă: verzi, galbene sau roșii. Aplicația recomandă consumul unui anumit procent de alimente din fiecare culoare: 30% verde, 45% galben și 25% roșu. Potrivit site-ului oficial, aceste exemple constituie lista cu alimente permise pentru fiecare culoare:
Verde
- Fructe: banane, mere, căpșuni, pepene verde, afine;
- Legume: roșii, castraveți, salată verde, morcovi, ceapă, spanac;
- Legume cu amidon: pastarnac, sfecla, cartofi dulci, dovleac;
- Jurnal: lapte degresat, iaurt degresat, iaurt grecesc degresat, batoane cu brânză degresată;
- Alternative pentru lactate: lapte de migdale, caju sau soia neîndulcit;
- Cereale integrale: fulgi de ovăz, orez brun, pâine integrală, pita din cereale integrale, paste cu cereale integrale, tortilla cu cereale integrale;
- Condimente: marinara, salsa, varză murată, ketchup;
- Băuturi: ceai și cafea neîndulcite
Galben
- Carne slabă: pui la grătar, curcan și bucăți slabe de vită, porc și miel;
- Fructe de mare: ton, somon, tilapia, scoici;
- Lactate: lapte cu conținut scăzut de grăsimi, brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi, brânză; de vaci cu conținut scăzut de grăsimi, iaurt grecesc;
- Leguminoase și semințe: linte, fasole pinto, năut, mazăre, quinoa, fasole neagră, soia;
- Cereale și produse din cereale: cușcuș, orez alb, pâine albă, paste albe;
- Băuturi: sifon dietetic, bere;
Roșu
- Carne: șuncă, carne roșie, carne prăjită, slănină, cârnați, hot dog, hamburgeri;
- Nuci și unturi: unt de arahide, unt de migdale;
- Deserturi și dulciuri: prăjituri, ciocolată, fursecuri, bomboane, produse de patiserie;
- Gustări: cartofi prăjiți, chipsuri de cartofi, batoane energetice și snack-uri;
- Condimente și toppinguri: unt, maioneză, dressing;
- Băuturi: vin, sucuri fără acid.
Sursă: healthline.com