De ce e bine să bei apă fierbinte? 

Consumul suficient de apă contribuie la sănătatea pielii, mușchilor și articulațiilor. Apa ajută celulele organismului să absoarbă nutrienții și să lupte împotriva infecțiilor. A bea câteva pahare de apă caldă sau fierbinte în fiecare zi ar putea oferi organismului și mai multe beneficii. Deși există puține cercetări științifice, mulți specialiști susțin că apa caldă este o modalitate ușoară de a îmbunătăți starea de bine. 

1. Digestie sănătoasă 

Când nu ne hidratăm suficient, intestinul subțire absoarbe o mare parte de apă prin alimentele și băuturile consumate. Acest lucru provoacă deshidratare și poate îngreuna mișcarea intestinului, ducând la constipație. În situații mai grave, această constipație face ca mișcările intestinale să fie mai dureroase și poate cauza alte probleme, inclusiv hemoroizi și balonare. Consumul de apă caldă ajută la descompunerea alimentelor mai rapid decât consumul de apă rece. Reduce riscul de constipație prin susținerea mișcărilor intestinale regulate. 

2. Detoxifierea organismului 

Experții susțin că apa fierbinte ar putea ajuta organismul să se detoxifice. Când apa este suficient de fierbinte pentru a crește temperatura corpului unei persoane, poate provoca transpirație. Aceasta elimină toxinele și poate ajuta la curățarea porilor.

3. Circulație îmbunătățită 

Apa fierbinte este un vasodilatator, adică extinde vasele de sânge, îmbunătățind circulația. Acest lucru poate ajuta mușchii să se relaxeze și să reducă durerea. Deși nu există studii care să lege în mod direct apa fierbinte de îmbunătățirea circulației, pe termen scurt poate susține o mai bună traiectorie a sângelui către mușchi și organe. 

4. Pierderea în greutate 

Consumul de apă poate ajuta la pierderea în greutate, deoarece apa crește senzația de sațietate. Ajută, de asemenea, organismul să absoarbă nutrienții și elimină deșeurile. Un studiu publicat în 2003 a constatat că trecerea de la consumul de apă rece la consumul de apă caldă accelerează pierderea în greutate. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că 500 ml de apă înainte de masă a crescut metabolismul cu 30%. Această intensificare metabolică a durat 30-40 de minute, după consumul de apă.

5. Reducerea durerii 

Apa fierbinte îmbunătățește circulația și fluxul sanguin, în special la mușchii afectați. Nicio cercetare nu a legat direct consumul de apă caldă de ameliorarea durerii, însă oamenii folosesc în mod obișnuit căldura și sticle de apă fierbinte pentru a reduce durerea. Consumul de apă fierbinte poate oferi o oarecare ameliorare a durerii interne, dar este important de reținut că în mod obișnuit căldura poate, de asemenea, exacerba umflarea. 

6. Combaterea răcelii și îmbunătățirea sănătății sinusurilor 

Căldura aplicată pe sinusuri poate atenua presiunea cauzată de răceli și alergii nazale. În plus, aburul ajută și la desfundarea sinusurilor. Consumul de apă fierbinte poate ajuta mucoasa să se miște mai repede, ceea ce înseamnă că poate încuraja tusea și suflarea nasului să fie mai productive. 

Sursă: medicalnewstoday.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie