Ce este o dietă ketogenă? 

Dieta ketogenă (sau dieta keto, pe scurt) este un regim alimentar sărac în carbohidrați și bogat în grăsimi, care oferă multe beneficii pentru sănătate. Ideea este ca tu să obții mai multe calorii din proteine și grăsimi și mai puține din carbohidrați. Reduceți cel mai mult carbohidrații care sunt ușor de digerat, cum ar fi zahărul, sifonul, produsele de patiserie și pâinea albă. 

Cum funcționează?

Când mănânci mai puțin de 50 de grame de carbohidrați pe zi, corpul tău rămâne în cele din urmă fără combustibil (zahăr din sânge) pe care îl poate folosi rapid. Acest lucru durează de obicei de 3 până la 4 zile. Apoi veți începe să descompui proteinele și grăsimile pentru energie, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Este important de reținut că dieta ketogenă este un regim alimentar pe termen scurt, care se concentrează mai degrabă pe pierderea în greutate decât pe urmărirea beneficiilor pentru sănătate.

De ce este atât de populară? 

Majoritatea persoanele care adoptă dieta ketogenă vor să slăbească în greutate, însă acest stil alimentar poate ajuta și la gestionarea anumitor afecțiuni medicale, cum ar fi epilepsia. De asemenea, puținele cercetări indică faptul că dieta ajută persoanele care suferă de boli de inimă sau chiar acnee. Înainte de a începe dieta keto, vorbește mai întâi cu medicul de familie. Nu este recomandată persoanelor cu diabetul de tip 1. 

Pierdere în greutate 

O dietă ketogenă te poate ajuta să slăbești mai mult în primele 3 până la 6 luni decât alte diete. Acest lucru se poate datora faptului că este nevoie de mai multe calorii pentru a schimba grăsimile în energie decât pentru a schimba carbohidrații în energie. De asemenea, este posibil ca o dietă bogată în grăsimi și proteine să te satisfacă mai mult, astfel încât să mănânci mai puțin. 

Efecte secundare 

Cele mai frecvente efecte secundare nu sunt de obicei grave: constipație, scăderea ușoară a zahărului din sânge sau indigestie. Dietele sărace în carbohidrați pot provoca pietre la rinichi în timp sau la niveluri ridicate de acid în organism (acidoză). Alte reacții adverse pot include „gripa ceto”, care include dureri de cap, slăbiciune și iritabilitate, respirație urât mirositoare și oboseala. 

Începerea unei diete ketogene sau revenirea la un stil de viață alimentar normal pot fi dificile pentru persoanele care se confruntă cu obezitatea din cauza altor probleme de sănătate, cum ar fi diabetul, afecțiuni ale inimii sau hipertensiunea arterială. Dacă te confrunți cu oricare dintre aceste boli, ia-o încet și numai sub îndrumarea medicului. 

Sursă: webmd.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie