Beneficiile rezultate de pe urmă postului intermitent

Acest concept de post intermitent are la bază un regim alimentar drastic în unele zile, însă există informații care susțin că potențialele beneficii merg dincolo de pierderea în greutate. Rezultatele unui studiu publicat în revista medicala Cell Metabolism arată că acest tip de dietă poate reduce factorii de risc pentru boli precum diabetul, afectiunile cardiovasculare și cancerul. 

Pe lângă reducerea greutății, studiile au demonstrat că postul intermitent poate scădea colesterolul, reduce grăsimea hepatică, asigură o gestionarea mai bună a glucozei și poate îmbunătăți tensiunea arterială. Coordonarea eficientă a funcțiilor motorii, rezistența fizică și un somn mai bun au fost, de asemenea, legate de postul intermitent. Lista beneficiilor a fost completată cu prelungirea duratei de viață, reducerea tulburărilor neurodegenerative cauzate de vârstă și a bolilor inflamatorii intestinale. 

Trebuie să aveți în vedere faptul că poate dura de la 2 până la 4 săptămâni pentru ca organismu să se adapteze la noul mod de a mânca. Alte posibile efecte secundare includ probleme digestive, cum ar fi greața, diareea, constipația și balonarea. Scăderea zahărului din sânge cauzată de postul intermitent vă poate face obosit și slăbit. 

Postul intermitent poate fi abordat sub diferite forme, însă una dintre cele mai accesate și studiate presupune 5 zile de post pe lună, iar fiecare perioadă se împarte după cum urmează:

Ziua 1: A se consuma 1090 de calorii. Asociază 56% grăsimi (din cele bune, adică ulei de măsline, avocado, ulei de cocos), 34% carbohidrati (optează pentru fructe, legume și cereale integrale) și 10% proteine (carne, pește, leguminoase, ouă, nuci). Zilele 2-5: A se consuma 725 de calorii, dintre care 44% grăsimi, 47% carbohidrați și 9% proteine.

Experții spun, însă, că există câteva grupuri de oameni care nu ar trebui să adopte acest stil alimentar: copiii și adolescenții sub 18 ani, persoanele care sunt însărcinate sau care alăptează, persoanele cu diabet zaharat și  persoanele care s-au confruntat cu tulburări de alimentație.  

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie