Sfaturi despre nutriție care te ajută să pierzi în greutate și pentru a-ți menține sănătatea

În mediul online puteți găsi tot felul de informații despre cum poți scăpa rapid de kilograme și să te pui în formă, însă nu toate își dovedesc eficiența. Dacă sunteți în căutarea celor mai bune sfaturi despre cum să slăbiți și să vă mențineți, urmați aceste metode simple și obiceiuri alimentare. 

Deși dietele restrictive și planurile de masă vor duce cel mai probabil la pierderea în greutate pe termen scurt, majoritatea oamenilor nu le pot menține și ajung să renunțe în câteva săptămâni. Există diete tentante care promit până la 5 kilograme în minus săptămânal, însă realitatea demonstrează faptul că acest tip de proces de slăbire este adesea nesănătos și nesustenabil. 

Pentru a pierde în greutate sigur și eficient trebuie să abordați un stil de viață sănătos, care să se potrivească nevoilor tale individuale și pe care să-l poți menține toată viața. Următoarele sfaturi sunt modalități sănătoase și realiste de a vă îndrepta către a obține forma corpului pe care o doriți. 

  1. Consumați fibre 

Vă puteți lua aportul de fibre din alimente sănătoase, inclusiv legume, fructe, fasole și cereale integrale. Unele studii au arătat că pur și simplu consumul mai multor alimente bogate în fibre vă poate ajuta să pierdeți în greutate și să vă mențineți sănătatea. Puteți crește aportul de fibre prin adăugarea de fasole în salată, consumul de ovăz la micul dejun sau gustări cu nuci și semințe. 

  1.  Renunță la zahăr adăugat 

Zahărul adăugat, în special din băuturile dulci, este unul dintre principalele motive pentru creșterea în greutate și pentru dezvoltarea unor afecțiuni precum diabetul și bolile de inimă. În plus, alimente precum bomboanele, sifonul și produsele de patiserie în care se adaugă cantități mari de zaharuri tind să aibă un conținut foarte scăzut de nutrienți de care corpul are nevoie pentru a rămâne sănătos. 

  1. Faceți loc grăsimilor sănătoase

Nu toate grăsimile ne fac rău. Grăsimile sănătoase te pot ajuta de fapt să-ți atingi obiectivele de slăbire. Studiile au demonstrat că o dietă bogată în alimente precum uleiul de măsline, avocado și nuci, s-a dovedit a fi benefică în pierderea kilogramelor. În plus, grăsimile îți oferă o senzație de sațietate pe o perioadă mai îndelungată, scăzând pofta și ajutându-te să rămâi pe drumul cel bun. 

  1. Minimizați obiceiurile nesănătoase 

Mâncatul în fața televizorului sau a computerului vă poate determina să consumați mai multe calorii de câte aveți nevoie. Consumul alimentelor la masă, departe de potențiale distrageri, nu este doar o modalitate bună de a vă menține greutatea scăzută, ci vă oferă și timp pentru a vă conecta cu cei dragi. De asemenea, telefoanele inteligente sunt un alt dispozitiv pe care ar trebui să-l lași deoparte în timp ce mănânci. 

  1. Faceți exerciții fizice 

Nu aveți nevoie de o rutină riguroasă de exerciții fizice pentru a promova procesul de ardere a grăsimilor. Mersul pe jos este o modalitate excelentă și ușoară de a vă atinge obiectivele. Studiile au demonstrat că 30 de minute de mers pe zi ajută la pierderea în greutate. În plus, este o activitate plăcută pe care o poți face atât în interior, cât și în exterior, în orice moment al zilei. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie