Varza murată și beneficiile sale nutriționale oferite

Se crede că murarea verzei își are originea în China, având în vedere că fermentația era una dintre metodele folosite pentru conservarea rapidă a alimentelor. În timp, varza murată a supraviețuit testului timpului și a devenit o garnitură sau chiar un fel de mâncare popular în multe culturi de pe glob. Datorită procesului de fermentație, varza murată oferă beneficii nutriționale pe care varza proaspătă nu le deține.  

Atenție, însă, persoanele cu hipertensiune nu ar trebui să consume murături cu un conținut exagerat de sare. Dacă nu ai probleme de sănătate și medicul nu ți-a recomandat să eviți murăturile, iată o serie de beneficii pe care le poți obține de pe urma consumului de varză murată sau zeama rămasă de la murături.

Varza murată este bogată în fibre, vitamine și minerale. De asemenea, probioticele sale ajută organismul să absoarbă mai ușor acești nutrienți, ceea ce face o face mai hrănitoare decât varza crudă sau salata de varză.

Se spune că intestinul găzduiește o floră intestinală care înglobează de peste 10 ori numărul total de celule din organism. Varza murata nepasteurizată conține probiotice, bacterii benefice care actioneaza ca prima linie de apărare împotriva toxinelor și bacteriilor dăunătoare. Promovează, de asemenea, flora intestinală sănătoasă și poate crește absorbția mineralelor care reglează starea de spirit din dieta ta. Ambele efecte ajută la reducerea stresului și la menținerea sănătății creierului. 

Mai mult decât atât, varza murată este o sursă de probiotice, vitamina C și fier, toate contribuind la un sistem imunitar mai puternic. Un consum regulat contribuie la pierderea în greutate și la menținerea siluetei dorite. Dietele bogate în fibre mențin senzația de sațietate pentru mai mult timp, ceea ce vă poate ajuta să reduceți în mod natural numărul de calorii pe care le consumați în fiecare zilnic. 

Consumul regulat de varză murată ajută la întărirea sistemului imunitar, îmbunătățește digestia, reduce riscul de anumite boli și promovează pierderea în greutate. Pentru a obține cele mai mari beneficii, încercați să mâncați puțină varză murată în fiecare zi.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie