4 motive pentru care ar trebui să incluzi vânăta în alimentația ta

Deși este considerată legumă, din punct de vedere tehnic, vânătă este de fapt un fruct, deoarece crește dintr-o plantă cu flori și conține semințe. În plus, pe lângă faptul că aduce o textură unică și o aromă ușoară rețetelor, vinetele oferă o serie de beneficii potențiale pentru sănătate. 

  1. Conținut bogat de nutrienți și antioxidanți 

Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, vitamine, minerale, fibre și antioxidanți, substanțe care ajută la protejarea organismului de daunele cauzate de substantele nocive cunoscute sub numele de radicali liberi. Studiile au arătat că antioxidanții ar putea ajuta la prevenirea multor tipuri de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă și cancerul. 

  1. Poate reduce riscul de boli de inimă 

Unele studii pe animale au descoperit că vinetele pot îmbunătăți funcția inimii și pot reduce nivelul colesterolului LDL și al trigliceridelor. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, este important de reținut că cercetările actuale se limitează la studiile pe animale și pe eprubetă. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a evalua modul în care vinetele pot afecta sănătatea inimii la oameni. 

  1. Ajută la controlul nivelului de zahăr din sânge 

Vinetele sunt bogate în fibre și polifenoli, ambele putând ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge. Fibrele pot scade nivelul zahărul din sânge prin încetinirea ratei de digestie și absorbție a zahărului în organism. Absorbția mai lentă menține nivelul zahărului din sânge constant și previne blocările. Alte cercetări sugerează că polifenolii sau compușii naturali ai plantelor, găsiți în alimente precum vinetele pot reduce absorbția zahărului și pot crește secreția de insulină, ambele putând ajuta la scăderea zahărului din sânge.

  1. Promovează pierderea în greutate 

Vinetele sunt bogate în fibre și sărace în calorii, făcându-le un adaos excelent pentru orice regim de slăbire. Fibrele se deplasează lent prin tractul digestiv, oferind senzația de sațietate și reducând aportul de calorii. 

De la reducerea riscului de boli de inimă până la controlul zahărului din sânge și la scăderea în greutate, vinetele sunt un plus simplu și delicios pentru orice dietă sănătoasă. Sunt, de asemenea, incredibil de versatile și se potrivesc bine în multe feluri de mâncare. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie