De ce ar trebui să consumăm semințe de Chia?

Semințele de chia pot fi o gustare delicioasă, dar sățioasă în același timp, datorită unui conținut bogat de substanțe nutritive, benefice pentru corp și creier. În trecut, semințele de chia erau considerate o hrană importantă și o sursă de energie durabilă pentru azteci și mayași. De fapt, „chia” este vechiul cuvânt în maya pentru „putere”. În ciuda istoriei lor antice ca aliment de bază, semințele de chia au devenit recunoscute ca superalimente moderne în urmă cu câțiva ani. 

Semințele de chia conțin fibre, proteine, grăsimi sănătoase, printre care și omega-3, calciu, mangan, magneziu, fosfor, vitamina B3, potasiu, vitamina B1 și vitamina B2, lucru destul de impresionant având în vedere că vorbim despre echivalentul a 28 de grame de chia. Această cantitate mică furnizează doar 137 de calorii și un gram de carbohidrați digerabili. 

Încă un motiv pentru care tot mai mulți consumatori se orientează către consumul de chia este conținutul lor ridicat de antioxidanți. Deși beneficiile suplimentelor antioxidante sunt dezbătute, cercetătorii sunt de acord că obținerea de antioxidanți din alimente poate avea efecte pozitive asupra sănătății. Acești antioxidanții luptă împotriva producției de radicali liberi, care pot deteriora moleculele celulare și pot contribui la îmbătrânire și boli precum cancerul. 

Semințele de chia nu sunt doar bogate în substanțe nutritive, grăsimi omega-3, antioxidanți și fibre, ci sunt și ușor de preparat. Consumatorii le adaugă în mod obișnuit în terci sau smoothie-uri. Studiile sugerează că au diferite beneficii pentru sănătate, variind de la pierderea în greutate până la inflamația redusă.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie