Cafeaua este o băutură atât de populară încât nivelurile sale de consum se situează pe locul doi după apă în unele țări. Pe lângă faptul că te ajută să vă simțiți mai puțin obosit și mai alert, cofeina îți poate îmbunătăți starea de spirit, funcționarea creierului și performanța în timpul exercițiilor fizice. De asemenea, poate stimula pierderea în greutate și poate proteja împotriva diabetului de tip 2, Alzheimer și bolile de inimă.
Cafeaua crește producția de acid din stomac și poate provoca probleme digestive pentru majoritatea oamenilor. Prin urmare, cafeaua irită stomacul, agravează simptomele tulburărilor intestinale, cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) și provoacă arsuri la stomac, ulcere, greață, reflux acid și indigestie.
Cu toate acestea, cercetările nu reușesc să găsească o legătură puternică între cafea și problemele digestive, indiferent dacă o bei sau nu pe stomacul gol. Se pare că o mică parte dintre iubitorii de cafea sunt extrem de sensibili la cofeină și suferă în mod regulat de arsuri la stomac, vărsături sau indigestie, frecvența și severitatea acestor simptome rămânând constante, indiferent dacă este sau nu consumată pe stomacul gol.
Totuși, este important să acorzi atenție modului în care corpul tău răspunde. Dacă întâmpini probleme digestive după consumul de cafea dimineața pe stomacul gol, dar nu atunci când o bei în timpul mesei, cel mai bine ar fi să iei în considerare ajustarea aportului în consecință.
Sursă: healthline.com