Dacă sunteți una dintre persoanele preocupate de mediu, s-ar putea să să luați în considerarea eliminarea cărnii din alimentație mai devreme sau mai târziu. Producția excesivă de alimente din ultimii ani a avut un impact major asupra mediului, deoarece s-au folosit ca resurse inepuizabile apa și pământul.
Consumul de alimente realizate cu mai puține resurse (care nu contribuie în mod semnificativ la emisiile de gaze cu efect de seră) este adesea considerat a fi mai bun pentru planetă. Alimentele vegetale sunt considerate mai ecologice decât carnea și produsele de origine animală, iar dietele vegane sau vegetariene sunt adesea etichetate ca fiind durabile. Cu toate acestea, există mai mulți factori ce trebuie luați în considerare atunci când se evaluează impactul cărnii asupra mediului.
De fapt, specialiștii susțin că pot exista modalități de a exploata fauna într-un mod mai sustenabil, fără a fi nevoiți să renunțăm la consumul de carne. Analiza impactului cărnii asupra mediului este complicată. În timp ce unii susținători ai mediului sugerează că ar trebui să evităm complet carnea și produsele de origine animală pentru a combate schimbările climatice, alte considerente susțin păstrarea produselor de origine animală în diete ecologice.
Cert este că, până la o conștientizare în masă, consumul de alimente vegetale integrale, minim procesate, reprezintă un pas în direcția bună. Limitarea consumului de carne și alegerea produselor animale crescute în mod durabil este, de asemenea, un alt pas important. Alegerea produselor rezultate din animalele hrănite cu iarbă și crescute în aer liber, limitarea consumului de carne, dozarea unei singure porții de carne pentru mai multe feluri de mâncare și transformarea alimentelor vegetale în alimentele de bază ne permit susținerea mediului în continuare, fără a elimina total carnea din alimentație.
Sursă: healthline.com