Unele margarine s-au dovedit a fi mai sănătoase decât untul

Administrația guvernamentală The Food and Drug Administration (FDA) din SUA a interzis în 2016 grăsimilor trans și a redus cantitatea de uleiuri nesănătoase din unele produse pe bază de margarină. Această schimbare a făcut ca unele margarine să fie mai sănătoase decât untul, însă experții spun, totuși, că ambele tipuri de tartine pot crește nivelul de colesterol, așa că este important să mențineți niveluri moderate ale acestora în dietă. 

Grăsimile trans sunt asociate cu creșterea nivelului de colesterol rău (LDL) în timp ce scad nivelul de colesterol bun (HDL). Grăsimile trans sunt, de asemenea, legate de boli de inimă, accidente vascular cerebrale și diabet de tip 2. Înainte de interdicție, grăsimile trans puteau fi găsite într-o diversitate de produse pe bază de margarină, motiv pentru care cercetătorii au susțin că există tot mai puține grăsimi saturate și colesterol în produsele din amestecul de margarină și unt în comparație cu untul. 

Marion Nestle, profesor de nutriție, studii alimentare și sănătate publică la Universitatea din New York, a declarat pentru revista de specialitate Healthline că margarina și alte alimente similare sunt produse artificiale concepute pentru a înlocui de fapt untul. Specialista a remarcat că multe dintre aceste produse îndeplinesc definiția de ultraprocesate. Regula sa personală este să nu mănânce niciodată nimic artificial pentru că, spune ea, nu am evoluat pentru a mânca ingrediente industriale. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie