Un nou studiu arată că epiduralele nu afectează dezvoltarea copiilor

Epiduralele sunt standardul pentru atenuarea durerii în timpul travaliului. Un nou studiu constată că aceste injecții nu afectează dezvoltarea copilului în anii următori. Există unele efecte secundare clare sau riscuri, inclusiv febră, dureri de cap, tensiune arterială scăzută și ritm cardiac scăzut al fătului, însă nu afectează creșterea și dezvoltarea copilului. 

În cazuri rare, pot apărea leziuni ale măduvei spinării sau ale nervilor și probleme de respirație, însă cercetările asupra efectelor pe termen lung au fost limitate până acum. Noul studiu subliniază că utilizarea unei epidurale în timpul travaliului nu este asociată cu probleme de dezvoltare neurologică pentru copiii mai târziu în viață. 

Utilizarea epiduralelor este aprobată de Organizația Mondială a Sănătății și pot fi solicitate de părintele care a născut sau de echipa sa de asistență medicală. Aceste injecții, administrate în măduva spinării, blochează practic fibrele dureroase pentru a reduce durerile din perioada de travaliu. 

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie