Potrivit unui studiu din 2020, persoanele care au suferit o intervenție chirurgicală, dar care au utilizat acupunctura în prealabil, au redus nevoia de opioide ulterior. Cercetătorii au spus că 65% dintre cei care au primit acupunctură în timpul intervenției chirurgicale au avut nevoie de doze mici de analgezice sau opioide după operație.
Cercetătorii spun că descoperirile ar putea contribui la reducerea dependenței de opiacee în viitor. Acupunctura pe câmpul de luptă a fost dezvoltată în 2001 de Richard Niemtzow, dr. în cadrul Forțelor Aeriene, care căuta să reducă rapid durerea în rândul veteranilor din timpul misiunilor. Această tehnică folosește doar urechea și nu mai mult de cinci ace.
În acupunctură, urechea reprezintă întregul corp, Niemtzow concluzionând că este o modalitate rapidă și ușoară de a ameliora durerea pe moment. Folosirea acestei tehnici pentru publicului larg care suferă de durere sau se recuperează după o intervenție chirurgicală este relativ nouă.
Odată cu creșterea dependenței de opiacee din 2000, Departamentul Apărării a avut misiunea de a găsi mai multe modalități nefarmacologice de a ajuta veteranii să lupte împotriva durerii. În acest tip de acupunctură, cinci ace mici sunt utilizate într-o ureche, astfel încât pacienții să poată dormi pe partea laterală opusă. Acele rămân în loc timp de 3 până la 5 zile, iar pentru a combate durerea pe termen lung, pacienților li se introduc mai multe ace după căderea celor originale.
Pe viitor se dorește ca această practică să fie folosită la scară largă în centrele de spitalizare, astfel încât cu timpul, medicii să reducă nevoia de opiacee și a posibilelor utilizări abuzive.
Sursă: healthline.com