În timpul pandemiei, copiii de vârstă școlară nevoiți să stea acasă au înregistrat rate semnificativ mai mari de violență în familie, potrivit noilor cercetări. Violența este o cauză principală de mortalitate și morbiditate în timpul adolescenței și este legată de un risc crescut de viitoare rezultate negative asupra sănătății. Aceste rezultate includ depresia, anxietatea și sinuciderea.
Pentru unele familii, restricțiile pandemice și tensiunea financiară au provocat noi moduri care ar fi putut duce la un abuz fizic crescut asupra copiilor de vârstă școlară. Măsurile de distanțare socială ar putea crește riscul violenței domestice, inclusiv abuzul asupra copiilor.
Potrivit unui studiu, mai mult de jumătate dintre cei 819 adolescenți și preadolescenți evaluați pentru leziuni legate de violență la Johns Hopkins Children’s Center din Maryland au raportat certuri între părinți sau maltratare copiilor. Expunerea la violență în familie de la o vârstă fragedă crește, de asemenea, probabilitatea ca un copil să fie expus la violență suplimentară sau să devină autorii violenței în viitor, continuând un ciclu de violență”, a spus ea.
Autorul a spus că violența este principala cauză de mortalitate și morbiditate în timpul adolescenței și este legată de un risc crescut de rezultate adverse viitoare pentru sănătate, care includ: răni, depresie și tulburare de stres post-traumatic (PTSD) anxietate și sinucidere. Copiii ar trebui încurajați să-și exprime îngrijorarea unor adulți de încredere, cum ar fi un membru al familiei, personalul școlii, profesionist medical, membru al bisericii sau membru al comunității.
Sursă: healthline.com