Declanșatorii specifici pentru arsurilor la stomac diferă de la persoană la persoană, în funcție de obișnuințele de consum. Iată ce trebuie să știți despre cauzele frecvente ale arsurilor la stomac și ce puteți face pentru a preveni durerea.
Alimentele grase, porțiile mari și mesele târzii sunt primele trei cauze declanșatoare care afectează multe persoane cu arsuri la stomac. Dacă ați mâncat prea mult, întinderea sau distensia stomacului pune presiune pe inelul muscular, care împiedică acizii să se miște în direcția greșită. Deci, sucurile de la ultima masă vă pot crea disconfort. Acest lucru se întâmplă atunci când mănânci cantități mari de alimente și nu doar acele alimente despre care se știe că îți declanșează simptomele arsurilor la stomac.
Iată o serie de alimente și băuturi care declanșează frecvent arsurile la stomac: alcoolul, în special vinul roșu, piperul negru, usturoiul, ceapă crudă și alte alimente picante, ciocolata, citrice cum ar fi lămâia, portocala sau sucul de portocale, cafea și băuturi cu cofeină, inclusiv ceai și sifon, mentă, roșii.
Cu toate acestea, dacă nu vă confruntați cu probleme în urma consumului de alimente declanșatoare, nu trebuie să le îndepărtați din dieta zilnică. În schimb, evitați mâncatul în exces și ideal ar fi să abordați cinci sau șase mese mai mici pe zi, în locul porțiilor mari. Așteptați să treacă două ore înainte de a vă întinde, astfel încât alimentele să treacă în faza de digestie. Întinsul face digestia dificilă și poate declanșa arsurile la stomac.