Băuturile cu electroliți și beneficiile oferite

Indiferent că vorbim de apă îmbuteliată sau apă de la robinet, adesea conține urme de electroliți, cum ar fi sodiu, potasiu, magneziu și calciu. Cu toate acestea, concentrația de electroliți din băuturi variază extrem de mult de la o băutură la alta. Unele mărci, care comercializează apa ca băutură sportivă, adaugă o cantitate semnificativă de minerale, în timp ce altele adaugă doar o cantitate neglijabilă pentru a oferi un anumit gust. Acest articol discută despre beneficiile potențiale ale apei îmbunătățite cu electroliți, precum și despre miturile comune care o înconjoară. 

Pentru a înțelege mai bine componența unei băuturi, electrolitii sunt mineralele care conduc electricitatea atunci când sunt dizolvate în apă. Acestea sunt distribuite prin fluidul din corp și își folosesc energia electrică pentru a facilita funcții importante ale corpului. Electroliții sunt esențiali pentru echilibrului fluidelor, dar și pentru reglarea tensiunii arteriale. Mai mult decât atât, aceștia ajută mușchii să se contracte și menține aciditatea corectă a sângelui (pH). 

Apele electrolitice sunt îmbunătățite cu sodiu, clorură, potasiu, magneziu și calciu, însă  concentrațiile acestor minerale variază. Cu excepția cazului în care băutura este etichetată ca fiind un lichid „distilat”, apa îmbuteliată obișnuită oferă cel puțin o cantitate moderată de electroliți, iar multe produse conțin urme pentru gust. 

Potrivit specialiștilor, apele cu adaos de electroliți, în special băuturile sportive, pot aduce beneficii, ajutând la recuperarea energiei consumate în timpul exercițiilor fizice. În timpul activității, corpul are nevoie de lichide suplimentare pentru a înlocui apa pierdută în transpirație. De fapt, o pierdere de apă de până la 1-2% din greutatea corporală poate duce la scăderea puterii, vitezei și focalizării. Transpirația conține, de asemenea, electroliți, inclusiv o cantitate semnificativă de sodiu, precum și cantități mici de potasiu, calciu și magneziu. 

Trebuie să rețineți că băuturile sportive sunt concepute pentru sportivi, nu pentru persoanele sedentare. Alături de electroliți, conțin calorii din zahăr adăugat. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie