Ce se întâmplă când îngheți țelina?

Țelina este o legumă versatilă, adesea adăugată la piureuri, supe, salate și cartofi prăjiți. Cu toate acestea, are o durată de valabilitate relativ scurtă și, de obicei, rezistă doar câteva săptămâni la frigider. Din acest motiv, mulți se întreabă dacă poate fi înghețată și dacă își păstrează valorile nutriționale. 

La fel ca în cazul multor fructe și legume, țelina poate fi congelată. Cu toate acestea, acest proces îi poate modifica textura în mod semnificativ și poate pierde o parte din savoare, în funcție de metoda de congelare. Țelina proaspătă rezistă, de obicei, aproximativ 2 luni la congelator. Cu toate acestea, puteți păstra mai multă aromă și puteți prelungi durata de valabilitate prin albire, chiar înainte de a o îngheța. Acest lucru va ucide microorganismele dăunătoare, blocând reacțiile enzimatice care determină deteriorarea mai rapidă a legumelor. Țelina albită poate dura 12-18 luni la congelator.

Înainte de a pune țelina la congelator, este important să spălați bine tulpinile cu apă pentru a îndepărta murdăria sau resturile. Apoi, tăiați țelina în bucăți mici. Dacă faceți acest lucru, economisiți timp mai târziu când sunteți gata să o folosiți în bucătărie. Dacă intenționați să utilizați țelina în următoarea lună, puteți pur și simplu să o uscați, să o tocați și să o depozitați într-o pungă de plastic sau într-un recipient.

Dacă doriți ca țelina să dureze mai mult, este de preferat să o albi înainte de a o pune la congelator. Pentru început, adăugați țelină tocată într-o oală mare cu apă clocotită și fierbeți-o timp de 3 minute. Ulterior, puneți imediat țelina într-un castron cu apă cu gheață pentru a opri procesul de gătit. După alte trei minute, uscați bine țelina pentru a îndepărta orice exces de umiditate și puneți-o la înghețat. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie