Tot mai multe dispozitive auditive care pot ușura viața persoanelor cu hipoacuzie au fost expuse în ultimii ani la Consumer Electronics Show (CES), o întâlnire a inovatorilor și antreprenorilor de tehnologie care are loc în Las Vegas, la începutul fiecărui an.
Gestionarea pierderii auzului poate fi frustrantă, alimentând sentimentul de izolare față de familie și prieteni. De asemenea, vă poate afecta capacitatea de a funcționa la locul de muncă sau la școală. Mai mult decât atât, potrivit unor cercetări, crește riscul de demență, însă, din fericire, există soluții care vă vor ajuta să începeți să auziți mai bine.
„Unele persoane cu hipoacuzie necesită niveluri mai ridicate de sofisticare pentru a depăși anumite aspecte ale naturii hipoacuziei lor și pentru a îmbunătăți cel mai eficient comunicarea generală”, spune Beth Humphrey, doctor în audiologie în departamentul de audiologie și logopedie de la Universitate din Tennessee Health Science Center din Knoxville.
Multe dintre cele mai noi dispozitive auditive folosesc tehnologia Bluetooth, care utilizează frecvențe radio pentru a transfera date de la un aparat electronic la altul, pentru a permite comunicația fără fir între dispozitivul auditiv și un smartphone, tabletă, music player sau televizor.
Acest tip de interfață poate îmbunătăți calitatea sunetului unui apel telefonic sau a unei emisiuni TV, de exemplu, și, în unele cazuri, o aplicație încărcată pe un telefon sau tabletă permite utilizatorului să schimbe unele dintre setările aparatului auditiv sau PSAP pe un ecran fără trebuind să manevreze dispozitivul în sine. Iată câteva dispozitive auditive care au venit pe piață recent sau se așteaptă să apară în curând.
Acestea sunt câteva aparate auditive care au venit pe piață recent sau se așteaptă să apară în curând: BeHear ACCESS, Eargo, IQbuds2 Max, OrCam Hear, Phonak Virto Marvel Black, Oticon Xceed and RemoteCare.