Cauzele posibile ale paraliziei de corzi vocale includ leziuni ale nervilor în timpul intervenției chirurgicale, infecții virale și anumite tipuri de cancer. Tratamentul pentru paralizia corzilor vocale implică, de regulă, o intervenție chirurgicală și, uneori, terapie vocală.
Paralizia corzilor vocal apare atunci când impulsurile nervoase sunt întrerupte. Acest lucru are ca rezultat paralizia mușchilor corzilor vocale care pot afecta capacitatea de a vorbi și chiar de a respira. Corzile voastre, uneori numite pliuri vocale, fac mai mult decât să producă sunet. Mai mult, acestea vă protejează căile respiratorii, împiedicând alimentele, băuturile și chiar saliva să pătrundă în trahee, provocând sufocarea.
Tratamentul acestui tip de paralizie depinde în special de cauză, de severitatea simptomelor și de timpul de la apariția acestora. Tratamentul poate include terapia vocală, intervenția chirurgicală sau chiar ambele. În unele cazuri, vă puteți îmbunătăți fără tratament chirurgical. Din acest motiv, medicul poate întârzia intervenția chirurgicală timp de șase luni până la un an de la începutul paraliziei corzii vocale, iar în această perioadă de așteptare, vă poate sugera terapie vocală pentru a vă împiedica să utilizați vocea în mod necorespunzător în timp ce nervii se vindecă.