Chiar și pentru o scurtă durată de timp, toți ne confruntăm cu episoade de furie la un moment dat în viață, însă, uneori, mânia persistă. Episoadele de furie pe termen lung pot fi un simptom al depresiei. Cercetătorii au găsit o legătură între sentimentele de furie și depresie. Potrivit unui studiu mai vechi, publicat în 1998, în care cercetătorii au analizat persoanele cu depresie au observat că o treime au avut și episoade bruște de furie.
Persoanele depresive își pot suprima sentimentele de furie. Alternativ, este mai probabil să-și arate furia prin agresiune sau chiar violență față de o persoană dragă, cum ar fi partenerul de viață. Consultați-vă medicul dacă sunteți de părere că aveți orice formă depresivă sau dacă aveți sentimente persistente de furie. Mai mult decât atât, furia poate fi, de asemenea, un semn al altor tulburări de sănătate fizică sau mentală. A vă consulta medicul este singura modalitate de a afla.
Dacă medicul dumneavoastră consideră că episoadele de furie sunt declanșate de anumite situații sau persoane, sugestiile de tratament pot include detașarea de ceea ce declanșează acele episoade. Specialistul vă poate sugera modificări ale stilului de viață, cum ar fi exerciții de respirație pe care le puteți face dacă începeți să simțiți o stare de mânie. De asemenea, vă poate recomanda să ieșiți în aer liber sau să faceți o plimbare rapidă pentru a vă liniști mintea. Aceste lucruri vă pot ajuta să vă controlați furia și să vă îndepărtați mintea de ceea ce a provocat-o în primul rând.