Consumul de alimente prăjite crește riscul de boli cardiovasculare

Cei mai mulți dintre noi știm că o dietă bogată în alimente prăjite ne poate face rău, însă aceste obiceiuri nesănătoase continuă în ciuda recomandărilor făcute de medici. 

Într-o cercetare mai amplă care a inclus date despre dietă și sănătate colectate de la mai bine de 1,2 milioane de bărbați și femei din întreaga lume, cercetătorii chinezi au calculat efectul consumului de cartofi prăjiți, pește prăjit, gustări prăjite și alte alimente prăjite asupra sănătății sistemului cardiovascular. 

Comparând grupurile care au înregistrat cel mai mare aport de alimente prăjite cu persoanele care au consumat cantități moderate, într-o perioadă medie de nouă ani, specialiștii au constatat că un consum ridicat de prăjeli a crescut riscul de boală coronariană cu 22%, de accident vascular cerebral cu 37% și de insuficienta cardiaca cu 37%.

Utilizând datele combinate, cercetătorii au calculat că fiecare porție suplimentară săptămânală de 114 grame de alimente prăjite crește riscul de insuficiență cardiacă cu 12% și pentru un eveniment cardiovascular major cu 3%.

Autorul principal, Dr. Fulan Hu de la Centrul de Științe pentru Sănătate al Universității Shenzhen din Shenzhen, China, ne îndeamnă să mâncăm mai puțin la restaurant și să reducem aportul alimentelor de tip fast-food. De asemenea, specialistul a explicat că trebuie ne orientăm mai mult spre alimente gătite prin fierbere, aburire, coacere sau pe grătar în loc să le prăjim. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie