Dacă ați început să mâncați mai multe calorii decât în mod obișnuit sau să reduceți exercițiile fizice, nu ați fi surprinși să vedeți câteva kilograme în plus. Însă, dacă nimic nu s-a schimbat în ceea ce privește obiceiurile zilnice alimentare, dar continuați să creșteți în greutate, trebuie să luați în considerare următoarele aspecte.
Munca până târziu cumulată cu lipsa somnului pot fi motivele kilogramelor în plus, deoarece șansele de a lua gustări seara sunt tot mai mari și asta înseamnă mai multe calorii. Celălalt motiv se referă la ce se întâmplă în corpul tău atunci când nu este odihnit. Astfel, modificările nivelurilor hormonale cresc foamea și pofta de mâncare și, de asemenea, te fac să te simți la fel de plin după ce ai mâncat.
De asemenea, pentru persoanele care au o viață activă, iar cerințele locului de muncă sunt tot mai intense, corpul intră în modul de supraviețuire. Cortizolul, cunoscut ca hormonul stresului, este secretat și determină creșterea poftei de mâncare. Totodată, medicamentele antiinflamatoare cu steroizi stimulează creșterea în greutate, iar retenția de lichide și apetitul crescut sunt principalele motive. În acest sens, medicii recomandă ca persoanele care au luat steroizi mai mult de o săptămână să nu le oprească brusc, deoarece acest lucru poate duce la probleme serioase.