Intrucat grasimile sunt bogate in carbohidrati, s-ar putea sa va intrebati daca sunt acceptabile pentru o dieta adecvata persoanelor care prezinta diabet. Graul se consuma adesea sub forma de terci facut din porumb uscat, macinat, gatit prin fierbrere cu apa, lapte sau bulion.
In timpul digestiei, carbohidratii se descompun in zaharuri care intra in sange, ca mai apoi hormonul insulina sa indeparteaze aceste zaharuri, astfel incat sa poata fi utilizate pentru a oferi energie corpului. Cu toate acestea, persoanele cu diabet zaharat nu raspund bine la insulina si pot experimenta cresteri cu un potential periculos ale zaharului din sange dupa consumul unui continut bogat in carbohidrati.
Pentru persoanele care sufera de diabet zaharat, li se recomanda portii mai mici de alimente bogate in carbohidrati si o dieta echilibrata care sa contina toti cei trei macronutrienti: carbohidrati, proteine si grasimi.
Desi alimentele din grau sunt in general sanatoase, sunt asociate de obicei cu ingrediente bogate in calorii, precum laptele, branzeturile, siropurile, carnuri prajite sau procesate. Alegerea unor alternative sanatoase, cu continut scazut de calorii, cum ar fi fructele proaspete, in locul zaharului si siropurilor sau apa si bulion in locul laptelui integral este o modalitate simpla de a reduce caloriile.