Bananele sunt fructe hranitoare care au un gust dulce si servesc drept ingredient principal in multe retete, insa cei mai multi dintre noi nu stiu ca in unele regiuni, bananele sunt folosite si pentru prepararea unui ceai relaxant.
Ceaiul de banane este o bautura infuzata pe baza de fructe intregi care, de cele mai multe ori, este indulcita cu miere si scortisoara. Puteti prepara bautura cu sau fara coaja, desi, daca renuntati la coaja, timpul de preparare va fi mai lung din cauza continutului ridicat de fibre.
Chiar daca nu veti asimila la fel de multe substante nutritive ca atunci cand mancati intregul fruct, ceaiul de banane inca poate fi o sursa excelenta de potasiu si magneziu, minerale importante pentru sanatatea inimii si a calitatii somnului. In plus, contine o cantitate de vitamina B6, care ajuta la sustinerea unui sistem imunitar sanatos si la dezvoltarea globulelor rosii din sange.
Bananele sunt in mod natural bogate in antioxidanti solubili in apa, inclusiv dopamina si galocatechina, care pot ajuta la combaterea radicalilor liberi si la prevenirea afectiunilor cronice, cum ar fi bolile de inima. Cu toate acestea, coaja are niveluri antioxidante mult mai mari decat carnea. Prin urmare, coaja din ceai poate creste aportul acestor molecule.
Desi bananele sunt in mod natural bogate in vitamina C, ceaiul nu este o sursa buna in acest antioxidant, deoarece prezinta o anumita sensibilitate la temperaturi ridicate si cel mai probabil va fi distrus in timpul fierberii.