Timp de mii de ani, oamenii au practicat cresterea animalelor atat pentru carnea oferita, cat si pentru laptele obtinut. Cu toate acestea, datorita progreselor tehnologice, anumite companii au inceput sa reproduca lactatele in laboratoare. Poate va intrebati cum este posibil acest lucru si daca laptele creat in laborator se apropie de aroma si nutrientii obtinuti din laptele de la animale.
In prezent, laptele produs in laborator se afla inca in curs de dezvoltare si se asteapta la o productie in serie pentru urmatorii ani. Spre deosebire de laptele pe baza de plante, care are o aroma si o compozitie nutritionala diferite, se crede ca laptele de laborator este similar cu laptele de vaca atat in nutrienti, cat si in gust.
Cu alte cuvinte, laptele de laborator a fost creat ca un substituent din punct de vedere nutritional al laptelui de vaca. Astfel, poate furniza mai multi nutrienti decat majoritatea alternativelor de lapte, desi informatii specifice lipsesc in acest moment.
Produsul este comercializat ca un aliment vegan fara lactoza si fara hormoni. Laptele de laborator este o bautura care foloseste zer fermentat din drojdie si cazeina, doua dintre proteinele principale ale laptelui de vaca. De asemenea, include vitamine, minerale, si grasimi vegetale. Chiar daca este considerat un produs vegan cu un continut zero de lactoza, se asteapta sa fie produs in serie si disponibil pe rafuri in termen de cativa ani.