Am fost obisnuiti ca in momentul in care auzim de inflamatie, sa ne raportam la ceva rau, insa poate fi si ceva de bine. Pe de o parte, ajuta corpul sa se apere de infectii si leziuni, iar pe de alta parte, inflamatia cronica poate duce la cresterea in greutate si la diferite afectiuni.
Stresul, unele alimente si lipsa activitatii din viata de zi cu zi sunt considerati factori de risc ai acestei afacetiuni. Chiar si asa, unele studiile demonstreaza ca o parte dintre alimentele pe care le cunoastem si care ne sunt la indemana pot combate inflamatia.
Fructele de padure, in special capsunele, afinele, zmeura sau murele sunt ambalate cu fibre, vitamine si minerale. Aceste boabe au un continut bogat in antioxidanti numiti antociani care au efecte antiinflamatorii care pot reduce riscul de imbolnavire.
Potrivit unui studiu efectuat pe un esantion format din barbati, cei care au consumat afine in fiecare zi au produs un numar mai mare de celule Natural Killer (NK), un tip de limfocite citotoxice care apartin sistemului imunitar si care apara corpul de infectii si leziuni.
Un alt studiu aplicat pe adultii cu exces de greutate a dovedit ca participantii care au consumat regulat capsuni au avut niveluri mai scazute de compusi inflamatori asociati cu boli de inima. Fructele de padure furnizeaza acei oxidanti numiti antociani care pot reduce inflamatia, pot creste imunitatea si pot reduce riscul de bolilor de inima.