Ouale sunt unele dintre cele mai convenabile produse, fac parte dintr-o dieta bine echilibrata si pot fi gatite in diferite moduri, inclusiv prin fierbere, prajire, coacere sau batere. Au un continut bogat in numerosi nutrienti care ajuta la dezvoltarea muschilor si imbunatatesc starea generala de sanatate. De asemenea, sunt bogate in fier si folat, substante benefice pentru transportarea oxigenului in tot corpul si pentru mentinerea celulelor sanatoase.
Desi ouale sunt in mod inerent sanatoase, valoarea lor nutritiva depinde foarte mult de felul in care le gatiti, de tipul acestora si de combinatiile pe care le faceti. Gatitul lor distruge, de asemenea, bacteriile periculoase, facandu-le mai sigure de consumat.
Potrivit specialistilor, cel mai bun mod de a gati ouale este prin fierbere, insa continutul trebuie sa ramana moale. S-ar putea sa fie nevoie de ceva mai multa munca decat alte metode, insa ouale fierte sunt mult mai sanatoase si gustoase in acelasi timp.
Aceasta metoda de consum este considerata ca fiind cea mai benefica, deoarece grasimile si substantele nutritive din galbenus au in esenta trei straturi de protectie impotriva oxidarii, este vorba despre apa, coaja si albus. In acest fel, toate beneficiile galbenusului de ou sunt conservate la maximum.
Cei mai multi dintre noi nu luam in considerare aceasta optiune, insa fierberea poate substitui cu usurinta orice rutina de dimineata, iar galbenusurile raman cremoase si mult mai gustoase decat in cazul in care va ganditi sa le prajiti.