Potrivit specialistilor, rucola reduce riscul de cancer, imbunatateste vederea si intareste oasele. De asemenea, planta ajuta la imbunatatirea functiilor metabolice, la absorbtia mineralelor in organism si la stimularea sistemului imunitar. Rucola provine din familia Brassicaceae si este o planta verde care se gaseste adesea langa ridichi, varza si conopida.
Continutul sau are o valoare nutritiva imensa, iar consumul optim al acestei plante cu frunze verzi va ajuta s aobtineti un corp sanatos si o minte limpede. De asemenea, contine niveluri ridicate de acid folic si antioxidanti precum vitamina A, vitamina K si vitamina C, compusi care te ajuta sa lupti impotriva radicalilor din organism.
Pe langa toate acestea, planta este bogata in carotenoizi si contine, de asemenea, minerale importante precum potasiu, mangan, calciu si altele. Rucola este saraca in calorii si bogata in substante nutritive, fiind folosita in numeroase diete alimentare. De altfel, poate fi consumata cruda sub forma de salata, cu nimic mai mult decat un strop de ulei de masline extravirgin, sare si piper, sau folosita ca topping sanatos pentru pizza, nachos sau sandvisuri.
Oamenii au cunoscut beneficiile semintelor de rucola si ale frunzelor crude timp de multe secole si le-au mancat pentru beneficiile lor nutritionale. Semintele au fost utilizate in mod traditional ca uleiuri aromatizante si s-au folosit pe scara larga in practicile medicinale din Mediterana, Turcia, Liban si Siria.