Morcovul este una dintre cele mai apreciate, sanatoase si mai accesibile legume radacinoase. Nu numai ca ofera potasiu si vitamina C, dar este, de asemenea, foarte bogat in provitamina A. Specialistii sunt de parere ca, printre alte beneficii esentiale, sucul de morcovi creste imunitatea si imbunatateste sanatatea ochilor si a pielii. Dupa cum se stie deja, sucul de morcovi are un continut bogat de vitamine A, C si K si contine, de asemenea, compusi vegetali numiti carotenoizi, care actioneaza sub forma de antioxidanti.
Deficitul de vitamina A poate duce la pierderea vederii sau, in unele cazuri, la orbire nocturna. Este vitala pentru sanatatea ochilor, iar unele studii asociaza aportul de fructe si legume care contin provitamina A cu un risc scazut de orbire si boli oculare legate de varsta. Mai mult decat atat, sucul de morcovi este o sursa bogata in luteina si zeaxantina, alti doi carotenoizi care protejeaza ochii de lumina daunatoare.
Un alt beneficiu impresionat al sucului de morcov este acela ca, datorita unei asocieri eficiente a diferitor nutrienti vitali, poate preveni agentii cauzatori de cancer. Totodata, datorita aportului bogat in antioxidanti, vitamina A, vitamina C si vitamina B-6 pot ajuta colectiv la protejarea sistemului impotriva daunelor radicale.
Pentru cei care nu stiu, morcovii pot fi secretul unei piele stralucitoare. Studiile arata ca este suficient doar un pahar de suc pentru prevenirea liniilor fine, a ridurile si a altor semne ale imbatranirii. Vitamina C si antioxidantii ofera stralucire pielii si pot intarzia imbatranirea acesteia, oferindu-i un aspect sanatos mult timp.