Vinul rosu este bautura alcoolica mai putin cunoscuta pentru beneficiile sale potentiale de sanatate. Fabricata din struguri rosii fermentati, barutura este incarcata cu antioxidanti, dar poate fi, de asemenea, plina de calorii si zahar. Daca incercati sa slabiti, dar sunteti un iubitor al vinului rosu, trebuie sa va intrebati daca reprezinta o piedica in resita voastra sau daca va poate ajuta.
Mai multe studii au evaluat legatura dintre bauturile alcoolice si greutatea corporala. Cand vine vorba de gestionarea greutatii, se pare ca exista atat argumente pro, cat si dezavantaje ale consumului.
Vinul rosu este bogat in resveratrol si in alti antioxidanti care pot beneficia de controlul zaharului din sange, sanatatea inimii si inflamatia. In plus, consumul moderat de vin poate ajuta la protejarea impotriva cresterii excesive in greutate. Bauturile si alimentele bogate in flavonoide, cum ar fi uleiul de masline, nucile, fructele si leguminoasele, sunt considerate alimente de baza in dieta mediteraneana, asociata cu un control mai bun al greutatii decat o dieta standard americana sau europeana.
Din pacate, dovezile cu privire la efectele vinului rosu in sine sunt destul de amestecate. Unele studii efectuate pe animale au descoperit ca un consum moderat de vin rosu scade greutatea corporala si nivelul de grasime, insa alte cercetari au concluzionat opusul.
De asemenea, mai multe studii au observat ca excesul consumului de alcool este legat de cresterea in greutate, in special la barbati. Din aceasta cauza, puteti acumula mai multe calorii decat intentionati atunci cand beti alcool.
Prea mult vin rosu sau orice bautura alcoolica poate impiedica pierderea in greutate si poate contribui la cresterea acesteia, insa consumat cu masura, poate oferi unele efecte benefice in ceea ce priveste kilogramele in plus. Pentru a va bucura de vinul rosu in timp ce pierdeti in greutate, asigurati-va ca respectati o singura portie pe zi, adica 148 de ml, si evitati vinurile de masa indulcite.