Cat de repede se raspandeste cancerul la san?

Cancerul mamar poate ramane localizat in san sau se poate raspandi in tot corpul, iar in acest stadiu, se numeste cancer de san metastatic (CSM) sau cancer de san in stadiul 4. Cat de repede se raspandeste cancerul depinde de o serie de factori, dintre care unii se printr-o evaluare corecta de catre medicul specialist. 

Desi este dificil de evaluat progresul cancerului pe parcursul unui an, Societatea Americana a Cancerului ofera estimari cu privire la ratele de supravietuire pe 5 ani pentru persoanele aflate in diferite stadii ale cancerului mamar. 

La fel ca toate celulele, cele canceroase la san cresc prin diviziune, insa rata lor de crestere poate fi dificil de prezis. Potrivit Centrului de Cercetare a Cancerului Robert W. Franz de la Centrul Medical Providence Portland, celulele canceroase ale sanului trebuie sa se imparta de cel putin 30 de ori inainte de a fi detectabile prin examinarea fizica. 

In general, cu cat mai multe celule se divid, cu atat creste tumora, iar cu cat tumora este mai mare, cu atat cresc sansele ca aceasta sa invadeze tesuturile din apropiere, sistemul limfatic sau sistemul circulator si sa se raspandeasca in alte organe. 

Cercetatorii au raportat ca anumite tipuri de cancer mamar, cum ar fi cancerul de san triplu negativ si cancerul de san HER2-pozitiv, au crescut intr-un ritm rapid.

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie