Uscatoarele din bai pot raspandi mai multi germeni decat prosoapele de hartie

Un nou studiu indica faptul ca utilizarea uscatoarelor de mana cu aer pot raspandi un numar mai mare de germeni decat prosoapele de hartie. Studiile anterioare au descoperit, de asemenea, ca uscatoarele din bai arunca bacteriile din aerul spatiului inapoi pe maini. Expertii spun ca spalarea corecta a mainilor este in continuare cea mai importanta actiune pe care o putem intreprinde pentru a preveni transmiterea COVID-19. 

In timpul pandemiei COVID-19, multe companii au apelat la metode fara atingere pentru a reduce raspandirea germenilor. De exemplu, multe restaurante ofera acum un cod QR pentru vizualizarea meniului lor pe telefonul smartphone in locul meniurilor traditionale. In plus, multe toalete folosesc mai mult uscatoare de maini decat prosoape de hartie. Cu toate acestea, potrivit unui nou studiu publicat in Infection Control & Hospital Epidemiology, ar putea sa nu fie la fel de eficiente metoda pe se crede. Uscatoarele de aer de mare viteza pot lasa de fapt mai multi microbi pe maini si, in acelasi timp, se pot raspandi pe haine, ducand la transferarea mai multor dintre ele pe alte suprafete. 

Dr. Paul S. Pottinger, medic certificat si director al Clinicii de boli infectioase si medicina tropicala de la Universitatea din Washington Medical Center-Montlake, care nu a fost implicat in noul studiu, a declarat ca scopul noii cercetari a fost incercarea pentru a intelege daca diferite metode de uscare a mainilor ar putea afecta raspandirea germenilor intr-un spital.

Pentru a intelege acest lucru, cercetatorii au simulat aceasta situatie folosind un virus inofensiv, apoi au cerut participanților sa-si usuce mainile, fie folosind prosoape de hartie, fie un uscător de aer. Ulterior, specialistii au detectat cantitatea de virus care a fost transferata pe diferite suprafete din jurul spitalului. Cand cercetatorii au comparat cele doua metode de uscare, au descoperit ca persoanele care si-au uscat mainile folosind uscatorul de aer au raspandit mai multi germeni. 

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie