Considerat „noul fruct preferat al Americii”, se pare ca avocado se bucura de o popularitate sporita dintr-un motiv bun. Pe langa gustul apreciat intens, fructele de avocado sunt ambalate cu vitamine, minerale si alti nutrienti care contribuie la mentinerea sanatatii.
Pentru o buna functionare, organismul are nevoie de potasiu, recunoscut pentru mentinerea constanta a batailor inimii. Majoritatea oamenilor se gandesc la banane atunci cand aud de nutrienti, insa se pare ca avocado contine o cantitate mai mare, printre care luteina si zeaxantina. Cei doi compusi absorb undele luminoase, protejand intr-o oarecare masura vazul.
Totodata, este de mentionat ca persoanele care consuma alimente bogate in acesti antioxidanti sunt mai putin susceptibile de a avea degenerescenta maculara legata de varsta, principala cauza de orbire la batrani. Cei mai multi antioxidanti din avocado se gasesc in contnutul de un verde mai inchis, adica in portiunea cea mai apropiata de coaja.
Specialistii recomanda dieta bazata pe avocado si pentru cei care vor sa-si reduca din greutate. O jumatate de cana de guacamole are aproximativ 6 grame, aproape 1/4 din necesarul zilnic de fibre. Fibrele ofera senzatia de satietate, deci este mai putin probabil sa un consum in exces. Si, desi avocado are un continut ridicat de grasimi, este vorba mai mult despre grasima mononesaturata sanatoasa. Cercetarile au aratat ca acest tip de grasime din dieta potate subtia talia.
Si nu in ultimul rand, avocado ofera o doza buna de vitamina E, care poate ajuta la protejarea impotriva bolii Alzheimer si la scaderea lenta a abilitatilor de memorie si gandire. Acest lucru poate avea legatura cu proprietatile antioxidante ale vitaminei E, care poate ajuta la combaterea daunelor celulare cauzate in timp de lucruri precum poluarea si radiatiile de la soare.