Boabele de goji sunt acele fructe mici de culoare rosie, ambalate cu antioxidanti si proprietati medicinale puternice. Aceste fructe de padure sunt adesea vandute sub form de pulbere sau boabe uscate. In plus, multi producatori le folosesc in suplimente si amestecuri de suc.
Cunoscute pentru aroma lor dulce, usor acrisoara, fructele de goji fac parte din medicina traditionala de mii de ani. De fapt, se spune ca incetinesc semnele de imbatranire, mentin sanatatea ochilor si intaresc ficatul, rinichii si plamanii. Totodata, constituie o sursa bogata in nutrienti, inclusiv vitamine si minerale.
Este de mentionat faptul ca fructele goji contine fier din plin, un mineral esential in transportul de oxigen si in producerea de celule rosii din sange. De asemenea, vitaminele A si C joaca roluri centrale pentru mentinerea imunitatii si actioneaza ca niste antioxidanti in organism.
Majoritatea persoanelor adulte se pot bucura de boabe de goji cu moderare ca parte a unei diete echilibrate. Chiar si asa, fructele de padure pot declansa o reactie alergica in unele cazuri, in special la persoanele care dezvolta alergii la unele fructe.
Totodata, pot interactiona cu anumite medicamente, inclusiv anticoagulante si prescriptii pentru diabet sau hipertensiune arteriala. Mai mult, este recomandat ca femeile insarcinate sa evite consumul de goji deoarece contin betina, un compus care poate dauna fatului. Inainte de a le introduce intr-o dieta stricta, cel mai indicat ar fi sa consultati medicul de familie.