Trebuie sa retinem ca nucile sunt bogate in grasimi sanatoase si pot fi o alternativa potrivita in schimbul dulciurilor. Sunt, totodata, surse bune de fibre si proteine. Multe studii au aratat ca nucile ofera diverse beneficii pentru sanatate, mai ales, reduce factorii de ai bolilor de inima.
Migdalele sunt nuci care contin o serie de substante nutritive benefice. In plus, consumul unei mese de 28 de grame de migdale poate ajuta la scaderea zaharului din sange, iar in cazul persoanelor diabetice, cu pana la 30%.
La fel ca in cazul migdalelor, fisticul poate imbunatatii nivelul colesterolului – consumul de 56-84 grame pe zi poate ajuta la cresterea colesterolului „bun” denumit HDL. De asemenea, acesta ajuta la imbunatatirea factorilor de risc ai bolilor de inima, inclusiv tensiunea arteriala, greutatea si starea oxidativa.
O serie de studii au examinat daca dietele bogate in nucile caju pot imbunatati simptomele sindromului metabolic. Astfel, caju contine o serie de importante nutrientii si studiile indica faptul ca acestea pot regulariza nivelul lipidelor din sange si reduce tensiunea arteriala.
Nucile pecanii contin o varietate de nutrienti si antioxidanti care pot ajuta la scaderea colesterolului. Intr-un studiu de patru saptamani, persoanele care au mancat nuci pecan cu 20% din aportul zilnic de calorii au prezentat profiluri antioxidante imbunatatite in sange.
Nucile sunt una dintre cele mai sanatoase gustari deoarece ofera o gama larga de substante nutritive esentiale corpului. Cu toate acestea, efectele lor benefice sunt atribuite doar nucilor care au fost procesate si in compozitia carora nu au fost adaugate alte elememente.