Extracția dentară este recomandată din mai multe motive, iar atunci când se ajunge în acest punct înseamnă că vă confruntați cu una din problemele de mai jos:
- Cariile dentare au distrus structura dintelui
- Infecțiile reprezintă cauza pentru care dinții s-au deteriorat
- Nu există suficient loc pentru dezvoltarea unor structuri dentare vitale
Cu toate acestea dentiștii profesioniști recomandă extracția chiar și în cazul în care vorbim despre vreo erupție neprevăzută. Bacteriile se pot infiltra cu ușurință prin partea vizibilă a dintelui și pot provoca o infecție. Acest lucru poate duce la o infecție gravă a osului care înconjoară și ține dintele. În cele din urmă, această presiune continuă poate deteriora rădăcinile dinților sănătoși. Acestea fiind spuse, extragerea unui astfel de dinte poate reduce riscul de infecție și poate preveni deteriorarea osului și a dinților vecini, precum și apariția durerilor asociate.
Cum se face extracția dentară?
Înainte de extragerea dintelui, chirurgul dumneavoastră stomatologic vă va revizui istoricul stomatologic și medical și va efectua radiografiile necesare. Cât despre instrumentul folosit, acesta va avea nevoie, evident, de clești pentru extracție. Dacă v-ați întrebat adesea de unde își procură medicii stomatologi instrumentele de care au nevoie, atunci trebuie să știți că Edwards Dental este unul dintre acestea.
Așa cum probabil ați intuit, înainte de extracție, zona din jurul dintelui va fi anesteziată. Dentiștii folosesc un anestezic local pentru a amorți nervii din jurul dintelui, astfel încât procedura realizată cu clești de extracție să fie cât mai simplă și nedureroasă pentru pacient.
Ustensile necesare în extracțiile dentare
Pentru o extracție simplă, proces cunoscut și sub denumirea de „exodonție”, sub anestezie locală, medicul stomatolog va scoate dintele cu un instrument numit „forceps” sau cunoscutul clește pentru extracție. Evident, la final urmează câteva cusături, pentru a feri zona sensibilă de bacterii.
Ce se întâmplă după această etapă?
Este esențial să păstrați zona curată pentru a preveni orice risc de infecție. Medicul dentist vă va pune să mușcați un țesut uscat și sterilizat timp de 30 sau 45 de minute pentru a limita sângerarea. În următoarele 24 de ore, este important să nu fumați, să vă clătiți bine gura și să vă curățați dinții din jurul zonei în care a avut loc extracția.
Sfaturi de urmat după extracția măselelor/dinților
De cele mai multe ori, durerea și disconfortul sunt adesea cele mai întâlnite stări care apar după extracțiile dentare. Aplicarea unei pungi de gheață timp de 15 minute poate oferi o senzație de ameliorare a durerii. În cele mai multe cazuri, disconfortul va dispărea în decurs de trei până la cincisprezece zile. Dacă durerea este foarte severă, gura este umflată, sângerați sau aveți febră, adresați-vă stomatologului.