Sucul de Aloe Vera – proprietăți și beneficii pentru sănătate 

Există numeroase specii de aloe, însă aloe vera, singura formă comestibilă, este unică prin capacitatea sa de a te ajuta organismul atât la interior, cât și la exterior. Planta este originară din Peninsula Arabică, dar crește în întreaga lume pentru gelul ei liniștitor, căutat și folosit timp de mii de mii de ani. Gelul de aloe vera nu este bun doar pentru problemele pielii. Poate fi amestecat cu apă pentru a crea suc plin de nutrienți.

Beneficii pentru sănătate

Nutrienții găsiți în sucul de aloe vera oferă numeroase beneficii. Beta-carotenul este un pigment galben-roșu care se găsește în plantele de aloe vera. Acționează ca un antioxidant și  ajută la susținerea sănătății ochilor, inclusiv a funcției retinei și corneene.

Calmează arsurile la stomac

Cunoscută și sub denumirea de reflux acid, arsura la stomac este o afecțiune dureroasă ce implică traseul acidului din stomacul către esofag. Un studiu recent a arătat că sucul de aloe vera poate reduce simptomele arsurilor fără efecte secundare neplăcute.

Tratează constipația

Sucul de aloe vera conține o serie de compuși cunoscuți care acționa ca laxative. În timp ce consumul de suc de aloe vera este puțin probabil să cauzeze probleme digestive la persoanele cu mișcări normale ale intestinului, s-a dovedit promițător ca o modalitate de a ameliora constipația.

Poate îmbunătăți simptomele IBS

Sucul de aloe vera poate fi un tratament potențial pentru sindromul colonului iritabil (IBS). Această afecțiune implică inflamația intestinului, ceea ce duce la durere și alte probleme. S-a demonstrat că aloe are proprietăți antiinflamatorii. Într-un studiu, persoanele cu IBS care au băut suc de aloe vera au spus că unele dintre simptomele lor s-au îmbunătățit. 

Nutriție 

Sucul de aloe vera este o sursă bogată de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi. Acest lucru scade stresul oxidativ asupra corpului și reduce riscul afecțiunilor cronice precum diabetul, bolile de inimă sau chiar cancerul.

Sucul de aloe vera este, de asemenea, o sursă excelentă de:

  • Vitamina C
  • Vitamina A
  • Vitamina E
  • Beta caroten
  • Acid folic
  • Calciu
  • Magneziu

Sucul de aloe vera conține un nivel ridicat de magneziu, un nutrient vital pentru utilizarea nervilor și a mușchilor. Magneziul vă ajută corpul cu peste 300 de reacții enzimatice diferite, inclusiv cele care vă reglează tensiunea arterială. De asemenea, ajută la reglarea ritmului cardiac.

Cum se prepară suc de aloe vera

Sucul de aloe vera poate fi găsit în supermarketurile din toată țara. De obicei, vine în sticle, amestecate cu puțină apă pentru a-l face mai puțin gros. Dacă vreți să-l preparați acasă, luați un vârf de aloe vera dintr-o plantă și tăiați marginile ascuțite de pe părțile laterale. Apoi, tăiați cu grijă pielea de pe partea plată a frunzei și îndepărtați gelul din interior. Acest gel este partea comestibilă a plantei.

Asigurați-vă că îndepărtați toate urmele de piele din plantă. Pielea adaugă o aromă amară, neplăcută. Puteți clăti gelul sub jet de apă pentru a ajuta la îndepărtarea tuturor urmelor acestuia. Odată ce ai gelul, îl poți arunca într-un blender. Rezultatul este o băutură proaspătă, cu gust fresh.

Iată câteva modalități de a adăuga suc de aloe vera în dieta voastră:

  • Bea sucul singur.
  • Adăugați suc de aloe vera la smoothie-uri.
  • Utilizați suc de aloe vera în cocktailuri.
  • Se amestecă sucul de aloe vera cu limonadă.
  • Utilizați suc de aloe vera în gelatină.

Sursă: webmd.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie