Extractul de ceai verde ajută la reducerea zahărului din sânge și a inflamației intestinale

Ceaiul verde este o băutură recunoscută pentru lista sa lungă de potențiale beneficii, cum ar fi îmbunătățirea funcției creierului și protecția împotriva cancerului. Recent, o serie de noi cercetări efectuate asupra persoanelor cu risc de boli de inimă arată că ingerarea extractului de ceai verde timp de patru săptămâni reduce, de asemenea, nivelul zahărului din sânge și  inflamația intestinală. 

„Ceaiul verde este cunoscut a fi o sursă bogată de antioxidanți, substanțe care ajută la combaterea inflamației din organism. Acum aflăm mai multe despre modul în care ceaiul verde poate avea un impact pozitiv asupra intestinului”, a spus dr. Anjali Mone, medic gastroenterolog la Spitalul Lenox Hill. „Într-un nou studiu, cercetătorii au încercat să investigheze efectele ceaiului verde asupra sănătății intestinale. Permeabilitatea intestinală sau „intestinul permeabil” permite bacteriilor și altor toxine să intre în fluxul sanguin, ducând la inflamație”, a mai adăugat acesta. 

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 40 de participanți, 21 cu sindrom metabolic și 19 adulți sănătoși. Li s-a administrat extract de ceai verde timp de 28 de zile, urmat de un placebo timp de 28 de zile, cu o lună de pauză de suplimente între tratamente. Cercetătorii au descoperit că nivelul de glucoză din sânge a fost mai mic pentru cei care au luat extract de ceai verde, comparativ cu placebo. Mai mult, s-a dovedit că tratamentul reduce inflamațiile intestinale semnalate de o scădere a proteinelor inflamatorii din scaun. 

Ce este sindromul metabolic? 

Sindromul metabolic provine din mai multe afecțiuni care apar împreună și care cresc riscul de boli de inimă, accident vascular cerebral și diabet de tip 2. Condițiile includ creșterea tensiunii arteriale, hipertensiunea arterială, excesul de grăsime în jurul taliei și niveluri anormale de colesterol sau trigliceride. Unul dintre principalii factori de risc îl reprezintă „intestinul permeabil”. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate afecta bariera intestinală, declanșând astfel intestinul permeabil, care, la rândul său, poate contribui la sindromul metabolic. 

În mod tradițional, dacă un pacient este expus riscului de sindrom metabolic, li se recomandă modificări ale stilului de viață, inclusiv modificări ale dietei și pierderea în greutate, care pot fi provocatoare din diferite motive.  „Rezultatele acestor studii sunt promițătoare și pot oferi un nou instrument pentru a ajuta la gestionarea pacienților cu sindrom metabolic”, a spus dr. Mone. Potrivit Centrului Național pentru Sănătate Complementară și Integrativă, ceaiul verde a fost folosit în scopuri medicinale în China și Japonia de milenii. Este sigur să beți până la opt căni de ceai verde pe zi atunci când este consumat ca băutură și până la șase căni pe zi pentru femeile însărcinate.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie