Artroscopia: intervenție cu aparatură ultra-performantă la Arca Life

De ce să optezi pentru artroscopie, în locul operației clasice? Unde poți efectua această intervenție în siguranță și ce este bine de știut? Accesează acest articol pentru a afla mai multe informații de interes pentru tine!

În epoca modernă ne putem bucura vizibil de o avansare tehnologică fără precedent, iar domeniul medical nu face excepție. Ceea ce până de mult erau doar vise frumoase ale specialiștilor în domeniu medical, acum ele reprezintă realitatea de zi cu zi și aduce plus de valoare în stilul de viață al oamenilor de pe toate continentele. Mici dureri sau disconforturi la nivelul articulațiilor și oaselor, sau afecțiuni ale acestora, ce în secolul trecut reprezentau o normalitate, astăzi sunt tratate sau chiar prevenite, singura condiție fiind ca pacientul să se prezinte din timp la medicul specialist.

Internetul a făcut și el posibilă o comunicare mai bună și este o sursă de insipirație către un trai mai sănătos și către un stil de viață optim. Dacă până nu de mult trebuia să ceri recomandări în cercul de prieteni sau cunoscuți, sau trebuia să te deplasezi în alte localități pentru a beneficia de consultul unui specialist de renume, astăzi poți face asta inclusiv din confortul casei tale, cele mai multe clinici având chiar și consultații online. De altfel, posibilitatea de a citi recenzii ale diferitelor clinici sau informații despre chirurgii sau medicii specialiști care există în echipa lor, este un plus de informație ce te ajută să faci alegerile corecte pentru tine sau pentru cei dragi. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării atunci când discutăm despre sănătatea personală sau a membrilor de familie și noi, echipa Arca Life, facem din asta o lege aplicabilă zilnic.

În rândurile de mai jos vom discuta despre artroscopie și realizarea acestei intervenții cu aparatură ultra-performantă, aici la clinica Arca Life, dar mai ales de ce este atât de important să alegi o clinică ce oferă aparatură de ultimă generație.

Artroscopia este un examen endoscopic al interiorului unei articulații, ce permite stabilirea unui diagnostic, sau confirmarea acestuia, în general printr-o biopsie dirijată și asistată, dar și tratarea leziunilor descoperite astfel. Cele mai des întâlnite tipuri de artroscopii, sunt cele realizate la genunchi și umăr, dar toate articulațiile corpului uman pot fi examinate sau operate astfel. Acest lucru este posibil prin cercetarea și dezvoltarea tehnologică în domeniul medical, ce s-a desfășurat în ultimele decade ale civilizației. Aparatura performantă de ultimă generație a făcut posibilă miniaturizarea camerelor de luat vederi și a instrumentelor necesare, alături de transmiterea imaginilor pe un ecran cu o rezoluție mai bună. Astfel, în prezent, artroscopia se realizează și pe cele mai fine articulații ale corpului uman sau în zone mai sensibile cum ar fi glezna sau încheietura mâinii.

Acest tip de interveție non-invazivă, nedureroasă și cu timp de recuperare redus, permite examinarea structurilor invizibile altor proceduri imagistice, cum ar fi radiografie, ecografie sau chiar RMN, oferind o vizibilitate mai bună asupra cartilagiului, membranei sinoviale, ligamentelor încrucișate sau a meniscului.

Artroscopia se realizează prin efectuarea de incizii milimetrice și ea poate rezolva o gamă largă de patologii articulare, fie ele de cauză traumatică sau cronică. Aceste incizii minuscule sau de mici dimensiuni se fac sub anestezie locală și doar în cazuri foarte rare se solicită o anestezie generală. Medicul ortoped introduce artroscopul, tubul rigid dotat cu aparatură optică – ca un fel de cameră de filmat – ce îi permite o vedere pertinentă asupra articulației și a leziunilor prezente dar și instrumentele care permit realizarea chirurgiei intraarticulare.

Iată un prim motiv pentru care este bine să alegi o clinică precum Arca Life! O clinică care deține aparatură performantă adusă din SUA și folosită în centrele de renume din cele mai pretențioase clinici ale mapamondului. Știi astfel că rezoluția camerelor este una optimă și este lesne de înțeles că precizia aparaturii conferă atât o mai bună diagnosticare dar și un tratament mai bun. Nu este suficient să te bazezi doar pe măestria doctorului și faptul că cei mai buni ortopezi din lume performează în cele mai mari clinici pe aparatură perfomantă, nu este doar o întâmplare. Precizia tehnologică face echipă bună alături de competențele medicilor specialiști, oferind rezultate de excepție pacienților. Efectul este aproape miraculos: intervenții cu timp redus ce presupun doar anestezie locală, fără durere și cu timp de recuperare minim.

Majoritatea componentelor articulației sunt accesibile sub artroscopie, iar amânarea unei astfel de proceduri poate conduce către artroplastie, adică intervenție chirugicală mai elaborată, dureroasă de cele mai multe ori (în mod special post operatoriu) și cu un timp de recuperare mult mai extins. Astfel, prin artroscopie, un corp străin articulației poate fi îndepărtat, un cartilaj poate fi remodelat, iar un menisc, reconstituit sau scos. Avantajul major al chirurgiei sub artroscopie, este acela de a reduce timpul de spitalizare și timpul necesar reluarii unei vieți normale lipsite de disconfort. Cicatricea este, de altfel, foarte mică în raport cu cea rezultată din chirurgia clasică, și astfel avem și un al doilea motiv pentru a alege aparatură performantă, estetic de această dată.

Iată de ce este fundamentală alegerea unei clinici ce folosește o aparatură performantă! Mai multă precizie în oferirea unui diagnostic, o mai mare acuratețe a acestuia, un timp de intervenție mai mic și de o mai mare precizie, cicatrici aproape inexistente sau ce devin foarte puțin vizibile în urma unei îngrijri corespunzătoare, un timp mai scurt de recuperare și un rezultat durabil.

Alege acum calitatea pentru tine și cei dragi și contactează-ne pentru o programare.  

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie