Top 5 beneficii ale activității fizice 

Cu toții știm că exercițiile fizice sunt necesare pentru un stil de viață activ și sănătos, însă câți dintre noi cunoaștem cu adevărat potențialele beneficii? Iată 5 motive pentru care ar trebui să introduci exercițiile fizice în activitatea ta de zi cu zi. 

1. Gestionarea greutății corporale 

Exercițiilor fizice ajută la gestionarea greutății corporale, adică la formarea masei musculare și la scăderea surplusului de grăsime. Un program de activitate fizică bine definit crește nivelul arderilor calorice, lucru ce ne ajută să slăbim sau să ne menținem greutatea ideală. Exercițiile fizice regulate contribuie, de asemenea, la optimizarea ratei metabolice, ceea ce face ca gestionarea greutății să fie un proces mult mai simplu de realizat. 

2. Sănătatea oaselor și a mușchilor 

Exercițiile fizice iți fac corpul mai puternic deoarece construiește forța osoasă și musculară. Oase mai puternice înseamnă un echilibru mai bun, adică o stabilitate mai mare și mai puține răni, iar creșterea masei musculare reprezintă o performanță în desfășurarea activităților zilnice, cum ar fi urcatul scărilor sau căratul de greutăți. Nu confunda sănătatea oaselor și a mușchilor cu fizicul unui culturist care necesită ani de antrenament și alimentație specifică. Un program de exerciții fizice săptămânal îți va ajuta muschii corpului să rămân sănătoși din punct de vedere funcțional în anii următori. 

3. Eliminarea durerilor fizice 

Exercițiul oferă reabilitare pentru durerile cronice, cum ar fi durerile de spate. Tipul potrivit de exerciții fizice poate fi o formă bună de fizioterapie pentru simptomele persistente sau leziunile pe termen lung. Cu toate acestea, consultă un specialist înainte să te înscrii într-un club de fitness. Persoanele cu probleme de sănătate au nevoie de un program personalizat de activități fizice. 

4. Protecția împotriva bolilor 

Dincolo de beneficiile obținute în ceea ce privește aspectul fizic, exercițiile îți mențin corpul mai sănătos, reducând riscul de a dezvolta afecțiuni cronice. Ajutând la gestionarea greutății, activitatea fizică îndepărtează riscul de obezitate, diabet sau boli ale inimii. Sportul regulat menține, de asemenea, nivelul zahărului din sânge și al insulinei în parametri optimi. 

5. Piele tânără și sănătoasă 

Activitatea fizică oferă beneficii pielii și o face să arate mai tânără prin declanșarea producției de antioxidanți, acei compuși care repară deteriorarea celulelor și stimulează fluxul sanguin, îmbunătățind aspectul, elasticitatea și sănătatea acesteia. 

Pe scurt, activitatea fizică este indispensabilă dacă vrei să duci un stil de viață sănătos. Cel mai simplu mod prin care poți obține aceste beneficii este să-ți aloci timp în fiecare săptămână pentru o sesiune de mișcare. Antrenamentele adecvate și dedicate unui anumit scop îți permit să maximizezi timpul petrecut în sala de forță sau la clubul de fitness. 

Sursă: activehealth.sg

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie