Ce înseamnă o alimentație corectă și de ce este atât de importantă? 

O alimentație sănătoasă înseamnă mai puține prăjeli, mai puțin zahăr și cât mai multe legume și fructe, însă majoritatea nu înțeleg pe deplin conceptul de stil de viață sănătos și cum să obțină beneficiile unei alimentații corecte. Nutriția reprezintă un aspect esențial atunci când vorbim despre un stil de viață sănătos. Haideți să începem prin a discuta beneficiile pe care le puteți obține pe baza unei diete nutritive. 

Gestionarea greutății 

Mulți asociază greșit scăderea în greutate cu regimurile alimentare de pe internet, însă o dietă nutritivă este într-adevăr cel mai bun mod de a menține o greutate sănătoasă și, în același timp, de a obține nutrienții necesari pentru o funcționare sănătoasă a corpului. Schimbarea alimentelor nesănătoase și a gustărilor cu alimente hrănitoare este primul pas pentru a-ți menține greutatea într-un interval sănătos în raport cu compoziția corpului.

Protejarea de boli cronice 

Multe boli cronice, cum ar fi diabetul de tip 2 și bolile de inimă, sunt cauzate de o alimentație deficitară și de obezitate. Adoptarea unei abordări preventive cu un întreg plan de nutriție bazat pe alimente reduce, de asemenea, riscul de a dezvolta alte boli asociate, cum ar fi insuficiența renală.

Întărirea sistemului imunitar 

Sistemul nostru imunitar are nevoie de vitamine și minerale esențiale pentru a funcționa optim. Consumul unei diete sănătoase și variate asigură funcționarea sistemului imunitar la performanță maximă și protejează împotriva bolilor și a problemelor de imunodeficiență. 

Întârzierea debutului îmbătrânirii 

Anumite tipuri de alimente, cum ar fi roșiile și fructele de pădure, pot crește vigoarea și pot îmbunătăți performanța cognitivă, protejându-vă totodată corpul împotriva efectelor îmbătrânirii. 

Sprijinirea bunăstării mentale

O alimentație corectă te poate face mai fericit – nutrienții precum fierul și acizii grași omega-3 găsiți în alimentele bogate în proteine ​​îți pot stimula starea de spirit. Acest lucru contribuie la o bunăstare mentală generală mai bună și vă protejează împotriva problemelor de sănătate mintală.

Mâncarea sănătoasă presupune consumul în proporții echilibrate de alimente bogate în nutrienți din diferitele grupuri de alimente, precum și adoptarea mai multor obiceiuri alimentare sănătoase. 

Sursă: activehealth.sg

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie