5 pericole alarmante ale pierderii în greutate pe care nu trebuie să le ignori 

Campaniile wellness au subliniat întotdeauna nevoia de a ne menține greutatea într-un interval acceptabil și din motive întemeiate. Cu toate acestea, pierderea în greutate nu trebuie văzută ca pe un obiectiv ce trebuie atins cu orice preț. În consecință, mai mult nu este întotdeauna mai bun. Când vine vorba de pierderea în greutate, a face prea multe lucruri prea repede poate constitui un risc legitim pentru sănătate. 

Pierderea extremă în greutate este definită ca o pierdere de peste 1 kg pe săptămână pentru o perioadă susținută. În astfel de circumstanțe, este puțin probabil ca organismul tău să poată ține pasul și simptomele vizibile vor apărea. O parte dintre acestea pot părea inofensive la suprafață, cum ar fi căderea minoră a părului sau senzația de frig mai des, dar alte efecte pot fi foarte dăunătoare sănătății tale fizice și mentale pe termen lung. Iată cele mai grave 5 consecințe ale pierderii în greutate extreme:

1. Pierderea masei musculare 

Când slăbești, nu pierzi doar grăsime, ci și mușchi. O pierdere a masei musculare vine adesea cu scăderea ratei metabolismului, ceea ce destabiliza și mai mult raportul grăsime-muschi, adică mai multe neplăceri în activitățile de zi cu zi, cum ar fi transportatul unor obiecte mai grele sau urcatul scărilor. Chiar dacă numărul de pe cântar indică o îmbunătățire, calitatea vieții tale poate să nu fie la fel de roz.

2. Dezechilibrul electroliților 

Multe dintre funcțiile noastre corporale sunt reglementate de elemente care apar în mod natural. Orice dezechilibru în proporția acestor elemente ar putea provoca afecțiuni precum convulsii și aritmie (bătăi neregulate ale inimii). Electroliții în special sunt esențiali pentru funcționarea și integritatea celulară. Dacă acesta din urmă s-ar defecta, nu ar dura mult până când restul corpului va urma exemplul. 

3. Deficiențe nutriționale 

Pierderea extremă în greutate vă privează corpul de nutrienții esențiali care sunt necesari pentru o funcționare optimă. În plus, deficiențele anumitor nutrienți, cum ar fi vitamina D și calciul, pot duce la un risc crescut de a dezvolta anumite afecțiuni de sănătate sau vă pot predispune la răni. Un astfel de exemplu de boală asociată cu deficiența nutrițională este anemia, care se caracterizează prin senzații de slăbiciune și leșin și poate apărea atunci când aportul de fier este insuficient.

4. Litiază biliară 

Odată cu formarea calculilor biliari, începe să apară digestia, însoțită de dureri severe. Acestea apar atunci când sucurile digestive din vezica biliară nu sunt eliberate din cauza lipsei de alimente de digerat. Aceste sucuri se întăresc apoi în interiorul vezicii biliare și pot bloca deschiderea, provocând indigestie care duce la durere și disconfort suplimentar. 

5. Scăderea drastică a nivelurilor de energie 

Consumul de calorii insuficiente sau arderea unui număr prea mare pot provoca efecte adverse asupra nivelului de energie. Pe lângă faptul că te simți obosit din punct de vedere fizic, funcțiile tale cognitive pot fi afectate, precum și productivitatea. Starea ta de spirit poate fi, de asemenea, afectată – pierderea drastică în greutate este adesea însoțită de senzații constante de iritare. 

Sursă: activehealth.sg

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie