Cum să recuperezi intimitatea sexuală în timpul și după tratamentul pentru infertilitate

Infertilitatea apare de obicei în cadrul unei căsnicii sau a unui cuplu tânăr, fiind considerată adesea testul puterii abilităților comune de a face față. Sexualitatea și conexiunea emoțională sunt intrinsec inseparabile. Cuplul trebuie să accepte că drumul lor către obținerea unei sarcini este complicat și mult mai tehnic decât ar fi crezut, dându-și unul altuia permisiunea de a vorbi despre asta și de a-și exprima dezamăgirea fără false asigurări din partea celuilalt pentru a rămâne conectați. 

Persoanele care formează aceste cupluri ar trebui să se protejeze de comentariile dureroase sau de judecata din partea cunoscuților. De asemenea, oamenii bine intenționați fac adesea remarci incredibil de naive. Fiți selectivi cu privire la persoanele cărora vreți să le dezvăluiți planurile. Este destul de greu să suporți vestea că nu ai rămas însărcinată lună de lună, darămite să raportezi rezultatul vieții tale sexuale.

Separați relațiile intime de procesul de a face bebeluși. Dacă poți, rezervă-ți patul ca loc pentru a încerca să rămâi însărcinată și fă dragoste pentru distracție pe canapea, pe un covor în fața șemineului sau rezervă o cameră de hotel – orice lucru mai creativ care te scutește de „trebuie să faci sex”. Încercați să mențineți experiențele plăcute, ca un timp pentru a vorbi, a vă apropia și a vă reconecta. 

Împărtășiți-vă sentimentele. Nu încerca să fii puternic pentru partenerul tău. Fii deschis cu privire la grijile care te frământă și întreabă-ți partenerul despre temerile sale. Cuplurile care intră într-un ciclu de comunicare precară, în care unul critică, iar celălalt se retrage, riscă să deraieze atât sexul, cât și din relație. În această perioadă stresantă, vizitele la psiholog sunt cele mai indicate de specialiști. 

Sursă: blogs.webmd.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie