Cum să rămâneți conectat sexual în timpul tratamentului pentru infertilitate

Majoritatea cuplurilor sunt conștiente de faptul că tratamentul pentru infertilitate le poate  afecta fizic și emoțional, însă multe nu sunt pregătite pentru transformările care au loc asupra intimității lor sexuale. Hiperconcentrarea asupra fertilităţii poate afecta considerabil dorinţa şi excitaţia la femei şi poate provoca disfuncţii sexuale la bărbaţi. De ce? 

Dispariția spontaneității

În timpul tratamentului pentru infertilitate, dorința nu mai reprezintă motivul principal pentru a întreține relații sexuale. Cuplurile infertile fac sex pentru a maximiza procesul de fertilizare atunci când ovulează, pentru a crește numărul de spermatozoizi și pentru a face acest lucru în poziții care facilitează trecerea spermatozoizilor către ovul. 

În aceste cazuri, planificare poate fi necesară pentru a crește șansele de a rămâne însărcinată. Totuși, este și un cost: 45% din cuplurile care se luptă cu tratamentul pentru infertilitate raportează că sexul programat este stresant și poate determina bărbații să dezvolte disfuncție erectilă și ejaculare precoce. Femeile își pierd frecvent dorința și întrețin relații secuale fără să se simtă excitate. 

Medicalizarea relațiilor intime 

Cuplurile suferă invazii intime ale corpului lor, ale organelor genitale și chiar ale detaliilor vieții lor sexuale. Organele lor sexuale sunt testate și evaluate pentru funcționare, adesea cu proceduri care rănesc sau umilesc. Medicamentele hormonale care cresc ovulația, schimbă aciditatea vaginului sau construiesc mucoasa uterului creează adesea schimbări de dispoziție care scad dorința pentru sex. La un moment dat, în acest proces medical, organismul începe să fie privit ca un mecanic funcțional sau mai puțin funcțional, iar actul sexual devine bun doar dacă rezultatul este cel dorit – sarcină. Procesul de a ajuta un cuplu să creeze un copil, în mod ironic, poate fi dezumanizant. 

Modificări ale definițiilor sexuale ale sinelui

Cercetările arată că femeile aflate în tratament pentru infertilitate se consideră adesea mai feminine dacă ovulează într-o lună, dar mai puțin feminine în lunile fără eliberarea de ovule. Bărbații pot începe să se simtă mai puțin încrezători în ei înșiși din punct de vedere sexual dacă nu sunt în măsură să creeze un copil. Adesea, atunci când sarcina rezultă fără contact sexual, dar prin intervenții precum fertilizarea intrauterină sau fertilizarea și implantarea în vitro, cuplurile se pot considera adesea nereușite din punct de vedere sexual.

Sursă: webmd.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie