Primul lucru pe care îl fac majoritatea femeilor atunci când ajung acasă este să-și scoată sutienul. Însă este sutienul un articol vestimentar atât de inconfortabil încât să nu vrei să-l porți? Un sutien care se potrivește perfect nu ar trebui să se simtă niciodată inconfortabil. Iată semnele care îți indică faptul că nu porți sutienul potrivit pentru tine.
Dureri de gât și de spate
Unele studii afirmă că nu există o legătură directă între durerile de spate, respectiv gât, și mărimea sutienului, însă altele susțin că persoanele cu sânii proeminenți au șanse mai mari de a purta un sutien care nu oferă suficient sprijin, iar acest lucru poate duce la probleme legate de postura spatelui și episoade de durere.
Durere de sân
Dacă sânii se revarsă peste cupele sutienului și sunt striviți în axile sau sunt înțepați cu sârmă, persoanele în cauză pot resimți dureri dese în piept.
Durere la mamelon
Mărimea greșită a sutienului este unul dintre cele mai obișnuite motive pentru durerea de mamelon. Dacă este prea larg sau prea strâmt, poate apărea procesul de frecare între mamelon și material, ceea ce duce senzație de durere și piele iritată.
Probleme de piele
Dacă nu sunt bine susținuți, sânii se pot lăsa și pot cauza vergeturi și cicatrici care persistă toată viața. De asemenea, puteți obține cu timpul șanțuri în umeri din cauza curelelor prea strâmte care se înfig în piele.
Dureri de cap
Dacă aveți dureri de cap pe care nu le puteți explica, este foarte posibil ca sutienul să fie de vină. Tensiunea pe care o puteți simți la nivelul mușchilor vă poate provoca, ulterior, dureri de cap.
La ce să fii atentă când îți alegi un sutien?
Când alegeți un sutien, trebuie să acordați atenție în special următoarelor trei aspecte: cupe, bandă și bretele. Banda ar trebui să fie suficient de strânsă pentru a rămâne în poziție fără a aluneca, dar suficient de largă pentru a putea introduce cu ușurință un deget între aceasta și piele.
Bretelele nu trebuie să fie prea largi, dar nici prea strânse, deoarece pot provoca adâncituri în pielea umerilor. Cupele trebuie să susțină corect sânii, să nu îi strângă până la punctul de proeminență deasupra sau dedesubt și nici să fie excesiv de largi pentru încât să rămână spațiu neutilizat în interiorul cupelor.
Cum ne dăm seama că e timpul să renunțăm la un sutien?
Dacă este conceput din materiale calitative, un produs ar trebui să reziste câțiva ani buni, motiv pentru care în loc să dați banii pe mai multe sutiene ieftine, mai bine cheltuiți-i pe un singur produs calitativ, realizat din materiale moi și confortabile, cum ar fi bumbacul sau microfibra. Nu uitați că sutienul trebuie purtat după câteva purtări: cu cât îl speli mai des, cu atât materialul se va uza mai repede, însă dacă îl speli mai rar decât e indicat, va mirosi a transpirație.
Sursă: webmd.com