Fumatul poate accelera procesul de îmbătrânire? 

Da. Prin urmare, dacă aveți nevoie de un alt motiv pentru a renunța la fumat, adăugați pe listă ridurile premature și lipsa elasticității pielii. Fumatul poate accelera procesul normal de îmbătrânire al pielii, contribuind la apariția ridurilor și a altor modificări ale aspectului feței. 

Aceste modificări includ linii de jur împrejurul ochilor, linii pronunțate între sprâncene, ten neuniform, un ton cenușiu pe pielea mai deschisă, cute adânci și umflături sub ochi, riduri în jurul gurii și buzele mai subțiri. Cu cât fumezi mai mult, cu atât probabilitatea de a face riduri și alte modificări asociate vârstei este mai mare. 

Celălalt factor principal pe care îl puteți controla și care provoacă leziuni ale pielii este expunerea la soare. Combinația dintre expunerea neprotejată la soare și fumatul poate provoca și mai importante riduri. Nicotina, alte substanțe chimice din țigări, comportamentul de fumător și alți factori pot contribui la apariția ridurilor și a îmbătrânirii premature a pielii: 

  • Nicotina face ca vasele de sânge să se îngusteze, reducând fluxul de oxigen și nutrienții către celulele pielii. 
  • O serie de substanțe chimice declanșează evenimente moleculare care remodelează sau deteriorează structurile necesare pentru elasticitatea și sănătatea pielii. 
  • Strabirea repetitivă și alungirea buzelor contribuie la apariția liniilor din jurul gurii și ochilor. Căldura și fumul neinhalat pot usca și deteriora suprafața pielii.

Acești factori pot duce, de asemenea, la scăderea capacității pielii de a se regenera în cazul tăieturilor sau zgârieturilor, motiv pentru care există un risc mai mare de infecție a rănilor și formarea cicatricilor. Aceste daunele aduse pielii din cauza fumatului nu pot fi inversate. Dar dacă te lași de fumat acum, nu vei mai accelera problema și poți preveni agravarea daunelor. 

Sursă: mayoclinic.org

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie