Cum îți afectează stilul de viață sănătatea pielii? 

Cu toții ne dorim o piele netedă, strălucitoare și fără imperfecțiuni, însă există anumite obiceiuri legate de stilul nostru de viață care ne face să fim mai aproape sau mai departe de a ne îndeplini acest vis. Iată principalii factori care își pun amprenta pe frumusețea și sănătatea pielii tale: 

1) Fumatul poate accelera procesul de îmbătrânire 

Fumatul înlătură nutrienți și oxidanți esențiali pentru o piele sănătoasă. Acest lucru duce la degradarea unităților de bază constituite de colagen și elastina. Unitățile afectate duc, de asemenea, la pielea neuniformă, apariția liniilor fine și lăsarea. Un studiu a dovedit, de asemenea, că fumatul provoacă acnee pe măsură ce porii pielii sunt blocați. 

2) Stresul 

Stresul are puterea de a provoca dezechilibre hormonale majore în interiorul corpului, care afectează funcția de barieră a pielii, eliminând astfel capacitatea de a absorbi și reține umiditatea. Pielea deshidratată devine uscată, denivelată și descuamoasă în timp. 

3) Somnul 

Dacă dormiți mai puțin de 6 ore în timpul nopții, senzația de somnolență și oboseală se vor resimți încă de v-ați trezit. În acest caz, pielea se confruntă cu lipsa de odihnă, motiv pentru care strălucirea se pierde și poate duce la probleme precum pungi de sub ochi, cearcăne și piele lăsată. 

4) Nutriție deficiară 

Alimentația deficitară, care este lipsă de vitamine și minerale esențiale, poate cauza probleme grave la nivelul pielii. Includerea alimentelor bogate în vitamina C, cum ar fi teiul, portocalele și roșiile și peștii grasi precum tonul, macroul și somonul vă pot ajuta să vă păstrați pielea strălucitoare. Consumul de fructe și legume colorate ajută, de asemenea, la detoxifierea pielii și la combaterea acneei. 

5) Neaplicarea protecției solare 

Evitați să vă expuneți pielea la razele UVA și UVB ale soarelui și particulelor de praf. În astfel de condiții, folosirea cremelor de protecție solară cu SPF (Sun Protection Factor) 30 sau mai mare este o necesitate deoarece, în caz contrar, razele pot pătrunde în piele, slăbesc celulele de colagen și pot duce la pigmentare și bronzare pe termen lung. 

Sursă: practo.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie