Alimente care stimulează producția de acid hialuronic din organism

Acidul hialuronic joacă un rol esențial în diferite aspecte ale sănătății noastre, dar mai ales în ceea ce privește pielea, ochii și articulațiile. Numeroase studiile au demonstrat că acidul poate reduce semnificativ aspectul ridurilor și ar putea îmbunătăți hidratarea, textura și elasticitatea pielii. De asemenea, sprijini vindecarea rănilor și contribuie la tratarea ochilor uscați.

Corpul tău poate produce acid hialuronic, dar compusul este disponibil și în suplimente orale, injecții și produse topice, cum ar fi serurile. În plus, îl puteți obține și din anumite alimente. O parte dintre acestea oferă nutrienții pe care corpul tău îi folosește pentru a stimula producția de acid hialuronic. Iată 5 alimente bogate în acid hialuronic: 

1. Bulion de oase 

Bulionul se face prin fierbere oaselor și țesutului conjunctiv al animalelor timp de 12-48 de ore. Acest lucru are ca rezultat un produs aromat, bogat în mulți nutrienți, printre care se numără și acidul hialuronic. Supa de oase conține, de asemenea, o cantitate bună de proteine, cu aproximativ 10 grame în fiecare porție de 240 ml. Este, totodată, o sursă bună de prolină și glutamină, două tipuri de aminoacizi, dar conține și condroitina și glucozamina, compuși care susțin sănătatea articulațiilor. În plus, este bogat în colagen, un tip de proteină despre care s-a demonstrat că îmbunătățește elasticitatea și hidratarea pielii.

2. Portocale 

Portocalele nu conțin acid hialuronic, dar conțin naringenină, un flavonoid, adică un tip de compus vegetal cu proprietăți antioxidante puternice. Naringenina blochează activitatea hialuronidazei, o enzimă responsabilă de descompunerea acidului hialuronic. Prin urmare, consumul mai multor portocale te-ar putea ajuta să menții niveluri sănătoase de acid hialuronic în organism. Portocalele sunt, de asemenea, sărace în calorii și pline de vitamina C, un micronutrient esențial care se dublează ca un puternic antioxidant. Vitamina C promovează sinteza colagenului, cea mai abundentă proteină din organism, care este esențială pentru structura pielii, mușchilor, părului, articulațiilor și multe altele. 

3. Tofu 

Deși nu conține acid hialuronic, este bogat în fitoestrogeni, substanțe care imită efectele hormonului estrogen. S-a demonstrat că estrogenul crește nivelul de acid hialuronic din organism pentru a susține sănătatea pielii și pentru a preveni probleme precum uscăciunea și ridurile. Se crede că fitoestrogenii din tofu și alte produse din soia au efecte similare. De fapt, studiile arată că acestea pot stimula producția de acid hialuronic, pot crește nivelul de colagen și pot proteja împotriva stresului oxidativ, care ar putea ajuta la încetinirea semnelor de îmbătrânire. Tofu oferă, de asemenea, o cantitate bună de proteine în fiecare porție, alături de alți nutrienți cheie, cum ar fi mangan, calciu și seleniu.

4. Varza Kale 

Varza Kale este bogată în fibre, vitamina A, vitamina K, calciu, cupru și mangan. Este, de asemenea, bogată în magneziu, un mineral esențial implicat în peste 300 de reacții enzimatice din corp. Pe lângă faptul că este necesar pentru obținerea de energie, pentru funcționarea mușchilor și pentru sănătatea oaselor, este implicat în producția de acid hialuronic.

5. Cartofi dulci 

Cartofii dulci sunt incredibil de hrănitori, având un conținut bogat de fibre, vitamina A, vitamina C, mangan și magneziu, care permite organismului să producă acid hialuronic. Cartofii dulci conțin, de asemenea, o gamă largă de antioxidanți care ajută la prevenirea deteriorării celulelor oxidative și a bolilor cronice. În plus, sunt plini de beta caroten, un compus despre care s-a demonstrat că ameliorează inflamația, neutralizează radicalii liberi dăunători și protejează împotriva daunelor pielii și a arsurilor solare.

Sursă: healthline.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie