Infecția cu Chlamydia poate crește riscul de cancer? 

Un nou studiu sugerează că infectiile cu Chlamydia, o bacterie care se transmite frecvent pe cale sexuală, cauzează leziuni ADN-ului, motiv pentru care riscul de a dezvolta mai tarziu cancer este ridicat. Deși infecțiile cu tulpini oncogene de papilomavirus uman rămân cauza principală a cancerului de col uterin, infecția cu unele tulpini de Chlamydia trachomatis pare să contribuie la acest risc. 

Importanța descoperirii constă în faptul că, deși este frecvent asimptomatică, chlamydia este una dintre cele mai frecvente boli cu transmitere sexuală ce poate fi tratată cu antibiotice adecvate. Potrivit studiului, în Statele Unite, între patru milioane și opt milioane de cazuri noi de chlamydia sunt raportate anual. 

Bacteria, care atunci când este simptomatică provoacă secreții purulente, disurie și uretrită, poate provoca, de asemenea, infecții ascendente care duc la boli inflamatorii pelvine și infertilitate. Studiile anterioare au cercetat modul în care chlamydia devine un factor de risc pentru cancerul de col uterin și, deși a fost stabilită o asociere, nu se știa cu exactitate.

Conduși de Dr. Tarja Anttila de la Institutul Național de Sănătate Publică din Finlanda, cercetători din Finlanda, Norvegia și Suedia și-au propus să descopere relația dintre infecția cu subtipuri de chlamydia și dezvoltarea ulterioară a carcinomului cu celule scuamoase de col uterin. Pentru a face acest lucru, specialiștii au căutat în registrele naționale pentru cazurile de cancer de col uterin. 

Sursă: livescience.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie