Simți durere ascuțită sub coaste, în partea stângă? 

Durerea resimțită sub coasta stângă poate provoca multă anxietate, mai ales pacienților cu probleme cardiace, pentru că niciodată nu știi ce poate însemna acea înțepătură. Oricât de usturătoare poate fi durerea, gândul de a experimenta un atac de cord poate fi cu atât mai chinuitor. Totuși, în loc să te grăbești să tragi concluzii, trebuie să iei în considerare și alte afecțiuni. În cazul în care simțiți o durere ascuțită sub coasta stângă, nu trebuie să vă panicați, deoarece se poate întâmpla și din alte motive: 

Costocondrita – se referă la inflamația cartilajului care leagă coastele de stern. Este posibil să simțiți o durere ascuțită sub coasta stângă dacă respiri adânc, care se poate agrava în timp ce tușești sau strănuți. Costocondrita poate apărea din cauza unei răni, infecții și, în cazuri rare, artritei. 

Pleurezia – este o afecțiune care duce la inflamația membranei din jurul plămânilor. Aceasta  poate fi cauzată de o infecție bacteriană sau fungică a membranei. În cele rare cazuri, infecțiile pulmonare care duc la cheaguri de sânge sau puroi în plămâni pot fi, de asemenea, un simptom al pleureziei. Alte simptome pot include dureri în piept, febră și dificultăți de respirație.

Pietre la rinichi – în multe cazuri, acestea pot fi cauza durerii ascuțite din partea stângă. Pietrele la rinichi nu sunt ușor de detectat și pot apărea în orice moment din cauza deșeurilor acumulate în rinichi, neavând suficientă apă pentru a fi eliminate. Pentru a preveni apariția pietrelor la rinichi, trebuie să bei suficientă apă și să nu controlezi nevoia de a urina. 

Gastrită – se referă la umflarea mucoasei interioare a stomacului. De asemenea, poate provoca o durere ascuțită sub coasta stângă, împreună cu alte simptome, cum arsură , greață sau o senzație de plinătate a abdomenului superior. Infecțiile bacteriene și consumul de medicamente antiinflamatoare sunt principalele cauze care duc la gastrită.

Splina mărită – poate fi, de asemenea, motivul pentru care simți acele dureri sub coasta stângă. Splina se poate mări din cauza infecției bacteriene, a infecției parazitare sau a unei boli hepatice. Există șanse mari ca splina mărită să se rupă și să provoace complicații suplimentare cum ar fi sângerările interne.

Pancreatită – o inflamație a pancreasului care produce și mai mult durere. Pancreatita vine cu simptome suplimentare, cum ar fi diaree, greață și vărsături. Există două tipuri de pancreatită: acută și cronică. Simptomele pancreatitei acute includ febră, sensibilitate la nivelul stomacului și dureri abdominale care se răspândesc în partea din spate. Pancreatita cronică poate duce la pierderea neintenționată în greutate și la durere în partea abdomenului superior. 

În cazul în care simți durere în partea stângă a coastei, transpirație rece, dificultăți de respirație, constricție în maxilar și omoplați, atunci există șanse mari să te confrunți cu un atac de cord. Într-o astfel de situație, nu trebuie să o ignorați și să vă grăbiți la spital pentru a solicita ajutor medical. 

Sursă: timesofindia.indiatimes.com

1, 'include' => $prevPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $prevPost = get_posts($args); foreach ($prevPost as $post) { setup_postdata($post); ?>

1, 'include' => $nextPost->ID, 'post_type' => $post_type, ); $nextPost = get_posts($args); foreach ( $nextPost as $post ) { setup_postdata($post); ?>

Termeni si conditii | Politica Cookie